Woonkamer, living, kleu, houten vloer, bank, Metamorfose interieur | MarStyling | Van Oort Interieurs

 

Metamorfose interieur | MarStyling

De ruimte oogt nu lichter en ruimtelijker

Hoe buig je een interieur van een jaar of twintig oud om naar een interieur van deze tijd? Daar wist Mariëlle Stolk van MarStyling het antwoord op. Ze gaf een woning in Gelderland een complete metamorfose.

De woonkamer had een dragende muur als scheidingswand waardoor onhandig in te delen ruimtes ontstonden. Dit was te zien in hoe de meubels op dat moment in de kamer stonden. Het was niet logisch en niet prettig ingedeeld en daardoor voelde het voor de bewoners niet fijn meer. Daarnaast waren ze wel weer eens toe aan een nieuw interieur.

Lichter en gezelliger

Mariëlle ging aan de slag aan haar ontwerptafel. “Samen met de klant hebben we de wensen doorgesproken. Die wensen heb ik vertaald naar een lichter en gezellig interieur met behoud van bepaalde elementen als de plafonds en het gebruik van de tussenwand door deze bij de hele ruimte te betrekken. Vervolgens zijn we gaan woonshoppen bij Van Oort Interieurs in Uden om de meubels, verlichting en raambekleding uit het ontwerp uit te gaan kiezen voor de woonkamer.”

Maatwerk
MarStyling heeft een maatwerk doorkijkhaard ontworpen die de ruimtes nu met elkaar verbindt. Zowel in de zithoek als in de eethoek wordt nu van de haard genoten en je houdt contact met elkaar. Vanuit de huidige keuken heb je via de haard nu een doorkijk tot en met de zithoek. Dit geeft een erg leuk effect. Ook heeft MarStyling maatwerkmeubels ontworpen bij de haard en de televisie.

Woonkamer, houten vloer, doorkijkhaard, ruimtelijk, hoekbank, Metamorfose interieur | MarStyling | Van Oort Interieurs

De wand met doorkijkhaard scheidt de twee gedeeltes én verbindt deze tegelijkertijd met elkaar.

De ruimte is ingericht met meubels van Van Oort Interieurs. De gekleurde kussens en de gekleurde stoel creëren een speels effect.


“Zowel in de zithoek als in de eethoek wordt nu van de haard genoten”


Bouwteam
MarStyling heeft een deel van haar bouwteam ingezet voor de realisatie. De klant zelf had ook bouwteamleden aangedragen voor de elektriciteit en het stukwerk. Dit samengestelde bouwteam heeft goed samengewerkt, dit project onder begeleiding van MarStyling gerealiseerd en een mooi resultaat neergezet. De ruimte oogt nu lichter en ruimtelijker, van deze tijd én is helemaal het thuis van de klant.

Woonkamer, eettafel, houten tafel, verlichting, Metamorfose interieur | MarStyling | Van Oort Interieurs

Persoonlijk 
Mariëlle: “Het was een bijzonder intensief traject waarin we veel persoonlijk contact hebben gehad. Door dit persoonlijke contact heb ik één bijzettafeltje zelfs de naam van de klant gegeven als koosnaampje en is tijdens ons intensieve contact tijdens de ontwerp en bouwperiode regelmatig zo benoemd.”

Tekst: MarStyling
Fotografie: Istar Fotografie
Merken: Topform, Label, JAB, Secto Design, Bert Plantagie, Kluskens, Beek Collection, Brinker Carpets, Trones

 

Meer projecten van MarStyling bekijken?