previous arrow
next arrow
Slider

Metamorfose geeft bungalow in Brabant eigen karakter | Otten van Eck

Otten Van Eck Architecten & Vormgevers presenteert prestigieus ontwerp

“Er valt heel veel van te maken”, zei Rob Otten tegen de destijds toekomstige bewoners van de toen nogal gedateerde bungalow met zadeldak. De ligging was perfect, de inhoud kon gemakkelijk worden aangepast en de bestaande vormen zouden in het nieuwe ontwerp op spectaculaire wijze worden benadrukt. Otten Van Eck gaf deze woning de metamorfose die het nodig had en begeleidde het hele proces tot en met de oplevering.

Bij binnenkomst valt direct de enorme glazen achterpui op. Deze werd geleverd door V.P.G. Aluminium Ramen & Geveltechniek. Het haalt alles van buiten direct naar binnen en geeft alle binnenruimtes een fenomenaal uitzicht op de achtertuin, met daarin een bijzondere oude notenboom. “De bewoners wilden graag van de zon genieten, maar een plek in de schaduw kan van tijd tot tijd ook heel welkom zijn. De stand van de zon en de ligging van een huis doen altijd iets met de beleving van bewoners. Hier creëerden we een overstek in het ontwerp. Deze overkapping lijkt er vanwege de logica altijd al te hebben gezeten. Daarnaast geeft het de architectuur van het pand een krachtige uitstraling”, aldus Rob Otten.

Licht, lucht en ruimte
Het ruimtelijke gevoel en de verbondenheid met de natuur zet zich vervolgens voort in het feit dat alle ruimtes zonder obstakels met elkaar in verbinding staan. Eén van de wensen was om de woning levensloopbestendig te maken en dus gelijkvloers te houden. Tevens stonden de bewoners zeer welwillend tegenover de architectonische begrippen licht, lucht en ruimte. Voor het ultieme resultaat is overigens maar weinig extra volume aan de bestaande woning toegevoegd. Rob: “Soms kun je voor zo’n grote transformatie beter de hele woning platgooien, maar in dit geval hoefden we slechts de bibliotheek achter de openhaard van Heerkens Haarden aan te bouwen om alle woonfuncties goed te benutten.”

De open haard van Heerkens Haarden zorgt voor warmte en design.

Exclusieve houten wanden staan mooi op de gebruinde tegels.


“De architectuur van het pand heeft een krachtige uitstraling”


Strakke met warme tinten
We zien steeds vaker dat de keuken de centrale plek in de woning toebedeeld krijgt. Ook hier vormt de keuken het hart van het huis. Deze plek is extra benadrukt met een box, bekleed met gerecycled teakhout van Wonderwall Studios. De wand is geleverd door Decovisie uit Den Bosch. Een groot en warm gebaar ten opzichte van de strakke, witte keuken van Bulthaup, welke is geleverd door CVT keukens.

De villa beschikt over een ruime badkamer afgewerkt met witte bad meubelen.

De bungalow heeft in de slaapkamer een grote inloopkast.


“Wij vinden Otten Van Eck echt een klassiek voorbeeld van 1+1=3”


Mooie tuinarchitectuur met bijpassend tuinset van Borek.

Spectaculaire voorgevel
Het meest opvallende, architectonische hoogstandje is de spectaculaire voorgevel en de controversiële dakbedekking. Deze stalen felsplaten en de gevelsystemen van verzinkt staal werden geleverd door SDS Ommen Systemen & Projecten. Alle aluminium kozijnen werden geleverd door V.P.G. Aluminium Ramen en Geveltechniek en de gevel-, wandisolatie werd verzorgd door Strikolith uit Raamsdonksveer. Waar in de oude vorm het zadeldak van de woning nogal opviel, heeft Otten Van Eck de onderkant van het pand juist benadrukt en het dak ondergeschikt gemaakt. Daardoor krijgt het pand een eigen karakter en wekt het tegelijkertijd veel meer het bungalow-gevoel op.

Zeer positief
De bewoners hebben het hele proces met Otten Van Eck als zeer positief ervaren. “Het feit dat Rob en Christel samenwerken, hebben wij als een verrijking gezien. Rob is sterk in de grove opzet, het kader. En de toegevoegde waarde van Christel zit ‘m heel erg in de nuances. Wij vinden Otten Van Eck echt een klassiek voorbeeld van 1+1=3.” Ook over aannemer Hennie van Boven uit Den Dungen en interieurbouwers Sizework uit Veghel en Timmerfabriek Horvers en Wolfs uit Oisterwijk zijn de bewoners erg tevreden.

Fotografie: Jaro van Meerten

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 19 | okt | 2017


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media