Metamorfose van luxueuze villa met maatwerk interieur

Duca Design

Duca Design heeft in samenwerking met Modularh Interiors en Maeve Concepts deze ruime villa omgetoverd tot een intiem thuis. De bewoners werden totaal ontzorgd in de verbouwing tot aan een compleet interieur. Waar het begon met een eenvoudige verbouwing van de begane grond, veranderde het einddoel al gaandeweg en werd de volledige woning verbouwd. De zolder tot aan de begane grond werd gestript en een cascowoning bleef over. De villa werd opnieuw ingedeeld met een sfeervolle verbinding tussen alle ruimtes en met een bijzonder stijlplan dat met maatwerk werd gerealiseerd.


Woonkamer

Maatwerk, Duca Design, the art of living

Alle leveranciers van de woonkamer

Sonos en TV schermen

Audio TV Centrum

Kunst

Umo Art Gallery

Haard

Element4

Metalen deur

HN Metaalbewerking

Beveiliging

Roefs Security en Telecom

Domotica

Prowork

Intimiteit in alle ruimtes

Duca Design verzorgd al zo’n vijftien jaar totaal interieurs. Daarbij koppelt Duca Design een interieurontwerper aan zijn klant die het best aansluit bij de wensen en stijl. Zo werd Maeve Concepts verbonden aan de bewoners van deze villa. Na een kennismaking in de conceptstore van Duca Design, tekende Maeve Concepts het volledige ontwerp van de woning en zorgde zij voor de algehele sfeer. De eerste visualisaties die zij aan de bewoners presenteerde, waren direct een schot in de roos. De uitwerking van het interieurontwerp en de opmaatgemaakte items zijn gerealiseerd door Modularh Interiors. Duca Design schakelde het luxe meubelmerk Macazz Living Interiors in voor alle meubelen en bedden. Macazz Living Interiors heeft een rijke uitstraling met kwalitatief hoogwaardige materialen en gezien de vele mogelijkheden in de designs, sloot het merk naadloos aan bij de wensen van de bewoners én het ontwerp.

Door het enthousiasme van de bewoners liep de verbouwing al snel uit in een complete metamorfose. ‘Voor een nieuwe, op elkaar aansluitende uitstraling moest de woning gestript worden. Het creëren van bewuste zichtlijnen lag aan de basis van het ontwerp voor de villa. Door de plaatsing van de openhaard als middelpunt, werden er verbindingen gevormd tussen verschillende leefruimtes met ieder een eigen identiteit’, vertelt Maeve Concepts. Zij zorgde voor een luxe en uitgesproken inrichting, waarin details en afwerking centraal staan. Het interieur is indrukwekkend met een warme uitstraling waarin de bewoners zich thuis voelen. De keuze voor rijke materialen en het luxe meubilair van Macazz Living Interiors zorgt voor een uitstekend leef comfort. ‘Elke ruimte hebben we zodanig aangepast dat het opzichzelfstaande ruimtes zijn. Door de plaatsing van muren en opmaatgemaakte stalen schuifdeuren die in de wand verdwijnen, is er een verfijnde rust in het huis. In combinatie met de speciaal ontworpen frames wordt de intimiteit in iedere ruimte geaccentueerd.’ Om de open ruimtes te verbinden en meer intimiteit, koos Maeve Concepts voor deze stalen frames. ‘De leefruimtes worden dan wel gekaderd, maar staan altijd in verbinding met elkaar. Het natuurlijk daglicht wat in de woning aanwezig is, wordt gedeeld in de aansluitende en de aangrenzende ruimtes. Daarnaast zorgen de frames voor aankleding en optisch gezien voor openheid.’


Keuken

Maatwerk, Duca Design, the art of living

Alle leveranciers van de keuken

Beveiliging

Roefs Security en Telecom

Domotica

Prowork

Indrukwekkende maatwerk keuken

Een belangrijke wens van de bewoners was om de keuken het middelpunt van de woning te laten zijn. ‘De bewoners ontvangen veel vrienden en familie, die graag samenkomen voor een hapje en een drankje. Een belangrijke focus voor ons dus’, vertelt Duca Design. Maeve Concepts vult aan: Het 6 meter lange eiland is voor de helft gemaakt Duca Design, Macazz Living Interiors, Maeve Concepts & Modularh Interiors 69 van marmer dat overloopt in een bargedeelte. De opdrachtgevers wilden geen standaard keuken. De keuze voor het kleurrijke en geaderde marmer geeft een rauwe en stoere uitstraling aan de ruimte. In de achterwand van de keuken komt hetzelfde marmer terug en zorgt voor een rustige herhaling. Modularh Interiors zorgde voor de realisatie van al het maatwerk in de keuken. De uitdaging zat hem vooral in de detaillering van de technische aspecten voor bijzondere gadgets. Het is een indrukkende plek geworden waar er met de juiste aandacht en liefde gekozen is voor de mooiste materialen, spannende zichtlijnen en heel veel comfort.

Om extra allure aan het interieur toe te voegen, is ervoor gekozen om bronzen kleuraccenten op subtiele wijze in de gehele villa terug te laten komen. Het lichtplan dat geschetst werd, sluit perfect aan bij de plaatsing van het exclusieve maatwerk. Een voorbeeld daarvan zijn de verborgen led strips, waardoor er in het hele interieur een sfeervolle nuance ontstaat. Op de tweede verdieping werd er gekozen voor een tijdloos ontwerp waarin luxe en comfort op subtiele wijze samensmelten. De maatwerkkasten werden geleverd door Modularh Interiors en de luxe bedden door Macazz Living Interiors.


Bovenverdieping

Maatwerk, Duca Design, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Sanitair

JEE-O

Domotica

Prowork

Eyecatchers

Als eyecatcher van de woning bedacht Maeve Concepts de openhaard met een VeroMetal coating. ‘Het zorgt voor een onderbreking in de open ruimte. Aan de ene zijde wordt er een hoek gecreëerd voor de hele familie om bij elkaar te zijn. Aan de andere zijde van de openhaard ontstaat een plek waar meer rust heerst en de gelegenheid geeft om te lezen, werken of te loungen. Beide ruimten staan in verbinding met elkaar door het glas van de openhaard en de open speelsheid van het frame.’ ‘Technisch gezien was het best een uitdaging om het constructief voor elkaar te krijgen en zorgde de openhaard alleen al voor een hele verbouwing van de woning,’ vult Modularh Interiors aan. ‘Het is dé eyecatcher van de woning geworden en voor ons een item in dit project om trots op te zijn.’ Er is nog een openhaard te vinden in de woning. Deze bevindt zich in het centrum van de keukenwand en is een prachtig middelpunt van de grote leef keuken. De openhaard werd juist op die plek geplaatst zodat de bewoners vanuit verschillende zichtlijnen van de openhaard kunnen genieten. ‘Het is een lange, grote ruimte met – in de volledige lengte – doorgetrokken kasten. We hebben het accent gelegd op de lengte van de keuken, met een onderbreking van de openhaard. Dat zorgt voor een geheel. Het materiaal is gemaakt van nubuck leer wat zachtheid uitstraalt. Veel keukenontwerpers maken gebruik van te veel harde materialen zoals marmer, hout of beton. Deze openhaard straalt door het gebruik van het leer naast fysieke warmte ook een warme en zachte sfeer uit’, aldus Duca Design.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 07-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gijsje Broekmans

Fotografie: Peter Baas