Meubels


Artikelen

Meer over Meubels

Geef je woning een nieuwe look

Meubels, waar moet ik beginnen. Kasten, stoelen, banken, tafels, bureaus, bedden, ze horen er allemaal bij. Meubels zijn er in allerlei soorten en maten en het aanbod is enorm. Ga jij verhuizen of ben je van plan om nieuwe meubels aan te schaffen? Dan kan je vast wat tips gebruiken.

Denk voor het neerzetten van meubels na over de looproute door huis. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je geen meubels op de route plaats, maar zorg voor voldoende doorloop ruimte. Dit oogt beter en je beweegt jezelf dan comfortabeler door huis. Zorg er daarnaast ook voor dat je overal goed bij kan. Denk aan voldoende ruimte tussen een kast en een tafel zodat je je niet gaat ergeren. Ga ook niet te veel spullen in huis zetten, met minder meubels komen ze ook echt tot hun recht. Hoe minder spullen, hoe groter de ruimte lijkt. Een rode draad door het hele huis oogt ook erg mooi, het is slim om hier van tevoren over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan overal dezelfde vloer waardoor het huis één geheel wordt. Ook qua kleurgebruik kan je hierin spelen. Gebruik door het huis één stijl en kleuren die bij elkaar aansluiten. Geef de wanden een kleur die ook weer aansluit bij de meubels om zo jouw droomhuis te realiseren.

Vind je het lastig om een stijl te bepalen die bij jou past? Geen zorgen, een fijne manier om heirachter te komen is door het maken van een moodboard. Ga hier een avond voor zitten, pak tijdschriften, bladen, boeken, afbeeldingen (van internet) en een schaar. Knip alles wat jij mooi vindt uit en plak het allemaal samen op een groot blad, vaak zie je dan vanzelf een stijl ontstaan.

Bij het kiezen van meubels moet je op veel aspecten letten. De kleur van het meubilair, de vorm, de grootte en het materiaal. Ga ik bijvoorbeeld voor houten meubels, of toch voor een velvet bankje? Daarnaast is het slim om goed rekening te houden met de ruimte waar ze komen te staan. Grote meubels in een kleinere ruimte maakt de kamer namelijk nog kleiner. Een kleiner ruimte kan ook zeker grote meubels hebben, denk er alleen aan het je je beperkt tot een paar grote meubels, te veel werkt averechts. Daarnaast kan een kleine ruimte soms wat koeler overkomen. Om dit gevoel te verminderen kan er gewerkt worden met accessoires, denk aan een vloerkleed of een open kast bijvoorbeeld.

Ben je opzoek naar meubels? Zoek dan meubels die goed bij elkaar aansluiten. Begin je met een geheel nieuwe inrichting dan gaat dat natuurlijk makkelijker dan wanneer je enkel een nieuwe bank nodig hebt. Het werkt erg fijn als je vanaf het begin een bepaalde woonstijl aanhoudt. De meest voorkomende woonstijlen zijn modern, landelijk en minimalistisch. Kies je nu voor één duidelijke woonstijl, dan creëer je een interieur die altijd op elkaar afgestemd zal zijn.