Meubili

Genieten in je eigen tuin of op je terras kan niet zonder passend tuinmeubilair. Wat zijn de trends en waar moet je op letten? We vroegen het aan een expert. Meer uitleg door Michel van Weehaeghe, zaakvoerder van Meubili

Informatie over Meubili


Meubili Outdoor & Indoor
Meubili Outdoor & Indoor
Meubili Outdoor & Indoor
Meubili Outdoor & Indoor
Meubili Outdoor & Indoor
Meubili Outdoor & Indoor
Meubili Outdoor & Indoor
previous arrow
next arrow

Warmere zomers

Van Weehaeghe: “Onze zomers worden alsmaar langer, warmer en droger. Daarnaast heeft de recente lockdown veel mensen doen beseffen hoe belangrijk het is om te kunnen genieten van een eigen gezellige tuin of terras. Hierdoor merken we nu dat men in het algemeen bereid is om meer te investeren in de inrichting daarvan. Bovendien koopt men nu het hele jaar door, en vooral ook meer doordacht en gepland. Men hecht daarbij veel belang aan een snelle levering, een vlotte service en een goede dienst na verkoop.”

Focus op duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid

“Op vlak van collecties, modellen en designs is er steeds veel evolutie. Qua materialen daarentegen ligt al sinds een tiental jaren gepoederlakt aluminium aan de basis van de meeste tuinmeubelen, omdat het zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Sinds een vijftal jaar is bovendien teakhout terug sterk in opmars. Vlechtwerk blijft ook populair. Op vlak van de kussens is er wel heel wat ontwikkeling gebeurd rond UV- en weerbestendigheid”, aldus van Weehaeghe.

Professioneel advies blijft belangrijk

“Vooraleer mensen naar onze showroom komen, hebben ze zich steeds vaker al uitgebreid online geïnformeerd. Toch vinden ze het nog steeds erg belangrijk om voor de uiteindelijke aankoop het advies te krijgen van een professional. Zo’n professional kan immers helpen bij de keuze van de materialen, kleurcombinaties, het matchen met de stijl van de woning en tuin,… Voor een apart ligbed of bijzettafeltje is dat misschien niet nodig, maar om het geheel mooi en compleet te maken wil men toch vakkundig geadviseerd worden én alles kunnen zien en voelen.”

Van Weehaeghe: “Het totaalplaatje moet gewoon kloppen. Ook de kleuren zijn belangrijk. Stel bv. dat binnen in de woning met enkele oranje accenten wordt gewerkt, dan is het mooi als daar iets van kan worden meegenomen naar buiten. En we gaan nog verder. We kunnen zelfs een volledig studiedossier opmaken met 3D-tekeningen van hoe een totaalproject er zou uitzien in de tuin van de klant.”

24u service door onze eigen leverdienst

Meubili staat garant voor een allround kwalitatieve service, ook in de dienst na verkoop.
Van de telefonische afspraak, de controle van de bestellingen in het centraal magazijn tot de uiteindelijke aflevering bij de klant thuis, elke schakel gebeurt door een vriendelijk en gemotiveerd team van medewerkers.

Voor u gaan we ’the extra mile’

Binnen de Benelux wordt uw tuinset door onze eigen leveringsdienst netjes afgeleverd, uitgepakt en zelfs helemaal gemonteerd op uw terras of in uw tuin geplaatst.

Woont u aan de Côte d’Azur, heeft u een vakantiewoning in Spanje of zelfs een buitenverblijf downunder in het verre Australië? No worries. Meubili zorgt voor een vlekkeloze levering aan het andere eind van de wereld. Zo geniet u ook op een verre bestemming van onze onberispelijke service.

Koning is klant, maar elke klant is koning

Meubili werd op woensdag 20 november 2019 officieel benoemd tot hofleverancier. Het tuinmeubelbedrijf levert al sinds 2015 aan het paleis en kregen daar nu hun erkenning voor. “Een absolute eer”, zegt Michel Van Weehaeghe. “Dat doet natuurlijk enorm veel plezier. Maar of u nu op zoek bent naar een kwalitatief
huismerk of naar een tuinmeubel van een ‘high-end’-meubelontwerper, bij Meubili kan iedereen rekenen op kwaliteit, duurzaamheid, een persoonlijke aanpak en goede service. Deze waarden worden hoog in het vaandel gedragen en uiteindelijk is elke klant koning bij Meubili” Besluit Michel.