Millboard: een buitenvloer met de uitstraling van een houten vloer 

AlterWood

De look & feel van een houten vloer, maar dan onderhoudsvrij en splintervrij: dat zijn Millboard planken. Ze zijn weersbestendig en alg afstotend waardoor ze niet gaan schimmelen en rotten. Daarnaast hebben ze een grote dimensionale stabiliteit, waardoor ze niet zullen vervormen. Millboard biedt ongekend veel toepassingsmogelijkheden. Van (dak)terras tot tuinpad, van zwembadafwerking tot overkapping en van balkonvlonder tot serre. Dankzij de bijpassende afwerkingsproducten is er voor iedere buitenruimte een perfect passende oplossing. 

Wat zijn Millboard planken 

Millboard planken zijn exacte, met de handgevormde afdrukken van houten planken en beschikbaar in zowel grove als een fijnere structuur. Elke plank wordt ambachtelijk met de hand behandeld. Door de kleurschakeringen en de houtnerf zijn de planken verrassend natuurgetrouw en nauwelijks van een echte houten vloer te onderscheiden. Dankzij de unieke eigenschappen zijn de planken weersbestending. Schimmel, rot en verkleuring zijn dus niet van toepassing. Hetzelfde geldt voor schuren en behandelen. Doordat de planken een grote dimensionale stabiliteit hebben trekken de planken niet krom en is het mogelijk verstekhoeken te maken en de planken te verlijmen.  

Diverse kleuren en structuren 

De Millboard planken zijn in diverse structuren en kleuren beschikbaar. Enhanced Grain is een strakke en moderne plank met een warme uitstraling. De afwerking van de houtnerf heeft een fijne structuur. De planken bootsen de subtiele nuances van eikenhout perfect na en is uiteindelijk dus nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Voor het creëren van een heldere, ruime en lichte uitstraling kies je voor de kleur Limed Oak. Het heeft een bleek, gewassen uiterlijk van zonovergoten hout en dus een verfijnde look.  

Kwaliteit, kennis én service 

Millboard planken worden vervaardigd volgens de hoogste normen. Met een uitgebreide selectie van planken in diverse collecties en specifieke afwerkingsmaterialen, biedt AlterWood een natuurgetrouwe uitstraling van een echte houten vloer. Bij AlterWood begrijpen we dat jouw tijd kostbaar is. Daarom hoef je je bij deze planken jarenlang geen zorgen te maken over onderhoud. Je hebt er gewoonweg geen omkijken naar. De Millboard planken bieden dus niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar ook een duurzame oplossing.

Wil je ontdekken hoe Millboard planken een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor jouw buitenruimte? Neem dan vandaag nog contact op met AlterWood voor een vrijblijvend adviesgesprek. AlterWood beschikt over veel kennis en ervaring met het product en de mogelijkheden. 

Editor: Media Team

Datum: 07-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: AlterWood