Minimalistisch en sfeervol wonen

DOEN

Jeroen Ebbeler is de trotse eigenaar van DOEN én een woning in het Rotterdamse Kralingen. Deze ligt op een steenworp afstand van zijn werk en fungeert regelmatig als kijklocatie voor klanten. Jeroen: “Op mijn raam staat een verwijzing naar DOEN. Mensen kijken regelmatig naar binnen. Mijn huis is zo clean dat men soms denkt dat het een showroom is. Vanaf mijn bedrijfslocatie neem ik ook klanten mee naar huis, zodat ze kunnen zien wat een DOEN-ontwerp is en hoe de kwaliteit is van onze opgeleverde projecten. Daarnaast kunnen ze verschillende mooie binnen- en buitenlandse merken zien.” 


Interieur

Sfeer, minimalistisch, DOEN, The Art of Living

Strak en minimalistisch  
Het uitgangspunt van de interieurstijl van DOEN is minimalistisch met een strakke afwerking in combinatie met warme materialen. “Maar,” voegt Jeroen toe, “de ziel van de klanten moet in hun interieur zitten; zij gaan er tenslotte wonen. Binnen onze visie maken we een ontwerp op maat, waarbij we overigens alles tot in detail kunnen regelen, tot de huisgeuren aan toe. 


Leefruimte

Sfeer, minimalistisch, DOEN, The Art of Living

Creëren van ruimte  
Jeroens fraaie woning is al jaren in zijn bezit en moest na meerdere verbouwingen in 2020 opnieuw gefundeerd worden. Het was de aanleiding voor een grondige verbouwing waarbij er meer ruimte kwam door het plaatsen van een kelder met daglicht en het betrekken van de voormalige garage bij het woonhuis. Een niveau hoger dan de kelder met slaapkamer, badkamer en walk-in-closet, ligt de keuken op straatniveau en een paar treden hoger kom je in de woonkamer met aparte werkruimte, waar een vide is met glas die zicht geeft op de ondergelegen walkin-closet. Via de woonkamer kun je nog naar de iets hoger gelegen logeerkamer met wasruimte. Er zijn hoge plafonds en overal doorkijkjes waardoor de ruimtes mooi met elkaar zijn verbonden en bijdragen aan het ruimtelijke gevoel. 


Materialen

Sfeer, minimalistisch, DOEN, The Art of Living

Authentieke uitstraling 

De visie van DOEN is bij uitstek vertegenwoordigd in Jeroens woning en de woning heeft dan ook een vrij minimalistisch interieur met warme materialen en een uitgekiend lichtplan. De warmte komt van de geschuurde oude visgraatvloer, de teakhouten douchevloer, het donkere fineer voor kasten, de gordijnen, het met stof beklede zitmeubilair, het bruine glas voor de glazen deuren en de verlichting. Bovendien zijn meerdere authentieke elementen bewaard gebleven zoals de glas-in-loodramen en de gashaard. De strakke, stoere elementen en wat koelere tinten worden vertegenwoordigd door bijvoorbeeld de met aluminium afgewerkte keuken, de minerale betonvloer, het ruwe beton in de douche, de marmeren eettafel en de stalen zwarte trap naar de slaapkamer. 

Editor: Media Team

Datum: 26-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender