Minimalistisch interieur, strak, wit

Minimalistisch interieur | Niels Maier 

Niels Maier noemt deze woning de ‘Bright White House’ en is gelegen in het Westen van het land. Deze minimalistische boerderijstijl woning past perfect in de groene omgeving waarin het zich bevindt. Niels Maier werkte samen met H2W Architecten aan de architectuur van de woning. Wat uitkwam op een heldere, witte boerderij met strakke lijnen, schuine daken en een open, minimalistisch interieur.  

Open indeling

De woning heeft een open en lichte indeling. Het moderne interieur heeft hierdoor een soepele, natuurlijke uitstraling. Niels: “Het gebruik van de kleur wit zorgt voor een heldere, frisse basis. Dit wordt versterkt door het vele glaswerk, waardoor tegelijkertijd een mooie verbinding met de groene buitenruimte is ontstaan.” 

Minimalistisch interieur, strak, wit

Minimalistisch interieur, strak, wit

Transparant

De keuze voor slanke, zwarte, stalen kozijnen zorgen ervoor dat de woning bijna transparant lijkt. Een heldere, geometrische structuur met duidelijke lijnen wordt door de stalen frames gecreëerd in het minimalistisch interieur. Dit is goed terug te zien bij de volumes van de trap, leefruimte en van de keuken.  

Minimalistisch interieur, strak, wit

Living als tuinkamer

Het idee dat je in natuur zit, krijg je wanneer je je in de living bevindt. Wanneer je je in de living bevindt krijg je het gevoel dat je volledig in de natuur zit. De ruimte is als een soort luxe tuinkamer vormgegeven en zorgt ervoor dat binnen en buiten één wordt.  

Minimalistisch interieur, strak, wit

Maatwerkinterieur: Leunissen Interieurbouw BV, Beek. E-installatie: DTM Techniek, Urk.

Niels maier, strak, wit

Spectaculair uitzicht

Ook op de eerste verdieping wordt de natuur naar binnen gebracht. Vanuit de master bedroom is er een spectaculair uitzicht over de weelderige omgeving. Door de combinatie van licht kleurgebruik en sobere materialen wordt een frisse beleving gerealiseerd 

Niels maier, strak, wit

W-installatie: Totec, Urk. Badkamerkranen: VOLA Nederland, Amsterdam.

 

Tekst: Dana Otten 
Fotografie: Serge Technau

____

Wil je meer weten over Niels Maier?