Miriam Sanders

De abstracte composities van Miriam Sanders zijn gelaagd en vol details met een tastbare energie. Naast acrylverf en inkt werkt ze met natuurlijke, zelfgemaakte pigmenten uit haar eigen omgeving. Materialen als hout, metaal, zand, steen en bloemen. Deze materialen hebben allen een opvallende eigenheid in kleur en textuur, waardoor er een bijzonder palet ontstaat.

Informatie over Miriam Sanders


Interstellar
IMG_3540
Connection_sggz_10
blooming fountain
343118D9-3E13-4EDD-A3D1-88101D7E637B_1_105_c
140x140_Multiverse_2021
wood
100 x 100 Shizzle the cat kopie
2
1
previous arrow
next arrow

Inspiratie komt vooral uit de natuur; door lange wandelingen in binnen- en buitenland. Het buitenzijn en omgeven worden door de kleuren, geluiden en vormen van de natuur geeft een bepaalde energie die zich graag laat vertalen op doek. Door uitgebreid onderzoek te doen en te experimenteren met diverse natuurlijke materialen heeft Miriam verschillende methodes eigengemaakt om zelf pigmenten en verf te maken. Haar schilderijen krijgen hierdoor een extra gelaagdheid en diepgang mee als een tastbare herinnering aan andere, dierbare plekken en momenten. 

In haar werk gebruikt ze o.a. zand van stranden en eilanden, stenen gevonden tijdens wandelingen, bloemen uit rouwbloemwerk, oxidaties van metalen, hout van opgegraven waterputten en dennenappels en -naalden uit het bos.  

Miriam werkt graag in opdracht voor particulieren en interieurprojecten. Door nieuw te maken werken af te stemmen op de omgeving, het aanwezige licht, de omgevingskleuren en de wensen van de opdrachtgever ontstaan er unieke en persoonlijke schilderijen die een zichtbare verbinding aangaan met de nieuwe omgeving.