Modern en eigentijds | De Bever Architecten
Modern en eigentijds | De Bever Architecten
Modern en eigentijds | De Bever Architecten
Modern en eigentijds | De Bever Architecten
previous arrow
next arrow
Slider

Modern en eigentijds | De Bever Architecten

De woning uit 1950 kreeg een indrukwekkende metamorfose

Tegenover een bruisend stadspark in de provincie Noord-Brabant ligt een prachtige woning uit 1950. Aan de voorzijde zie je het niet, maar de woning is compleet gerenoveerd. Dankzij De Bever Architecten, Bureau Franken, Burgtbouw en het team van vakmensen, is de woning precies geworden zoals de bewoners in gedachten hadden: modern en eigentijds, maar wel met een naadloze aansluiting op het oorspronkelijke pand.

De woning is beschermd stadsgezicht, waardoor het historische karakter van het pand behouden moest blijven. Dankzij hulp van Bureau Franken werd de voorgevel hersteld met een Spaanse steensoort die precies op de oorspronkelijke steen lijkt. Ook het voegwerk werd opnieuw gedaan zodat het verschil nu nauwelijks te zien is.

Monumentale boom

Een ander punt waar de bewoners rekening mee moesten houden, was de tachtigjarige rode beuk. De boom moest blijven staan en mocht niet beschadigd worden. De hele verbouwing is letterlijk en figuurlijk rondom de beuk gepland. Maar met succes, want de boom is een echte eyecatcher in de tuin.

Eén grote buitenruimte
Bij binnenkomst valt direct het vele glas op. De gehele achterkant van de nieuwe vleugel bestaat uit glas. De puien kunnen helemaal open, zodat je één grote buitenruimte hebt. Ook als de puien gesloten zijn, vloeien binnen en buiten in elkaar over. Dit komt doordat de binnen- en buitentegels hetzelfde zijn, het plafond doorloopt in de overkapping en de geherinterpreteerde natuurstenen dakrand van de uitbreiding perfect aansluit op de dakrand van de oorspronkelijke woning.


“Ook als de puien gesloten zijn, vloeien binnen en buiten in elkaar over”


Woonkamer, groot raam, Si-X, open haard, doorkijkhaard, interieur, woonkamer, modern en eigentijds, De Bever Architecten

In de living staan onder meer zitbanken van het merk De Sede, designklassiekers CH07 Shell van Hans J.Wegner en de vloerlamp Construction van Moooi.

De bewoners zelf hebben veel input gegeven bij het ontwerpen en inrichten van het huis. Voor de inrichting van de woning werden zij bijgestaan door PGA-Groep die alle meubelen, vitrages en gordijnen verzorgde.

Enorme glasplaat
Ook aan de straatkant van het huis is gebruik gemaakt van veel glas. Vanuit de sfeervolle living kijk je door een raam van zeven meter breed, zonder kozijnen, op het stadspark. Si-X Glas-architectuur uit Benthuizen heeft het glas vakkundig geplaatst en elke dag genieten de bewoners van het prachtige uitzicht.

Open verbinding
In de nieuwe vleugel zijn vrijwel geen deuren. Alle ruimtes staan in verbinding met elkaar. Vanaf de eettafel kijk je via een doorkijkhaard naar de naastgelegen zitruimte. Deze zorgt in beide ruimtes voor sfeer. Aan de kant van de zitruimte is boven de gashaard een speciale natuurstenen plaat aangebracht waarbij aan de achterzijde LED verlichting is geïnstalleerd. Zo kan men indien gewenst diverse kleuren laten schijnen.

Zithoek, hoekbank, grote bank, televisie, comfortabel, PGA groep, interieur, meubels, modern en eigentijds, De Bever Architecten

Het wandmeubel werd op maat gemaakt door Smeulders Interieurgroep. De zithoek is van het merk Minotti – Freeman.

Eettafel, houten tafel, houten vloer, visgraat, boekenkast, hanglamp, Moooi, modern en eigentijds, De Bever Architecten

Eettafel, houten tafel, houten vloer, visgraat, boekenkast, hanglamp, Moooi, modern en eigentijds, De Bever Architecten

De hanglampen boven de eettafel zijn van Moooi type Heracleum II by Bertjan Pot.

Leefkeuken
De leefkeuken is in samenwerking met ASWA keukens ontworpen en op maat vervaardigd. Het bestaat uit een keukeneiland en -wand waarin de nieuwste apparatuur van het merk Gaggenau is verwerkt. Dit met onder meer een stoomoven, een inductie kookplaat en een vacumeerlade naast een kokendwaterkraan van Quooker en een aparte wijnkoelkast van het merk Sub-Zero.

Keuken, ASWA keukens, maatwerk, Gaggenau, Quooker, kookeiland, houten vloer, modern en eigentijds, De Bever Architecten

De lampen boven de eettafel zijn van Flos Skygarden.

Keuken, ASWA keukens, maatwerk, Gaggenau, Quooker, kookeiland, houten vloer, modern en eigentijds, De Bever Architecten


“De bewoners zelf hebben veel input gegeven bij het ontwerpen en inrichten van het huis”


De bewoners hebben ieder een eigen werkruimte in huis. Zowel de bureaustoel als de klassieker de loungechair Eames zijn van het merk Vitra. (foto links)

Wellnessruimte
Ontspannen kunnen de bewoners in de jacuzzi met daarboven een sterrenhemel. De schuifdeuren rondom de jacuzzi kunnen helemaal open, waardoor je als het ware buiten zit. Je kunt vanaf daar ook direct naar het zwembad, die net als de jacuzzi geleverd is door NieuwAtlantis.

Bijzonder aan de jacuzzi is het wateropslagsysteem, dat de bewoner zelf bedacht heeft. Na gebruik wordt het warme water opgeslagen in de geïsoleerde tank in de technische ruimte in de kelder. Hierin wordt het water op een constante temperatuur van 35 graden gehouden. Als je er opnieuw gebruik van wilt maken, is de jacuzzi binnen twee minuten weer vol. Er bevinden zich ook een regendouche en sauna in de wellnessruimte.

Op elk moment genieten
De wens van de bewoners was een zo groot mogelijke tuin. Daarom is de woning hier omheen gebouwd en zie je hem ook vanuit iedere ruimte. PUUR Tuinarchitectuur en Realisatie maakte het ontwerp voor de sfeervolle tuin. Hoveniersbedrijf Kolsters is verantwoordelijk voor de totale aanleg van beplanting tot de bestrating rondom de woning.

De bewoners kunnen op elk moment van hun tuin genieten. Vanuit de woning binnen of onder de overkapping van de aanbouw. Om het extra aangenaam te maken op het buitenterras zijn heaters aangebracht en zorgt de vrijhangende, 360 graden draaibare, op hout gestookte Focus haard voor warmte en sfeer.

Tuin, buitenruimte, terras, overkapping, zonwering, PUUR groenprojecten, Hoverniersbedrijf Kolsters, modern en eigentijds, De Bever Architecten

Vanuit de heerlijke loungeset kijk je op de prachtige tuin, ontworpen door PUUR groenprojecten.

Tuin, PUUR groenprojecten, Hoveniersbedrijf Kolsters, Zwembad, NieuwAtlantis, modern en eigentijds, de Bever Architecten


“De bewoners kunnen op elk moment van hun tuin genieten”


In de prachtig aangelegde tuin door hoveniersbedrijf Kolsters werd het zwembad aangelegd door NieuwAtlantis. Om te zwemmen werd een swimstream geïnstalleerd. Hierdoor kun je zwemmen tegen een brede, diepe en in snelheid regelbare stroom van water.

Kelder
Er was al een kelder in het bestaande huis, maar nu bevindt zich onder de gehele woning een kelder. Dit was nog een hele opgave, maar dankzij aannemer Burgtbouw is het proces goed verlopen. In de bestaande kelder zijn onder meer de voorraadkasten en een wijnkelder gesitueerd. In het nieuwe gedeelte bevindt zich de parkeerplaats voor de auto’s van de bewoners. Via een speciale autolift, geleverd en geïnstalleerd door MP liften, kan de auto via de zijkant van de woning naar de forse garage. Ook bevinden zich hier de technische ruimtes.

Deze autolift is geleverd door MP liften en kan een gewicht heffen tot 4.000 kilo.

Geen moment spijt
“Waar zijn we in hemelsnaam aan begonnen?!” Dat dachten de bewoners vaak tijdens de verbouwing. Maar achteraf zijn ze erg tevreden en hebben ze geen moment spijt gehad. De woning is precies geworden zoals ze in gedachten hadden dankzij de topbedrijven die hebben meegewerkt.

 

Tekst: Juultje Peels
Fotografie: Dré Wouters en Norbert van Onna

 

Meer projecten van De Bever Architecten bekijken?

 

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media