Modern en licht interieur voor penthouse

Martijn Veldman Interior Design

Op de zesde en bovenste etage van een nieuw Amsterdams appartementencomplex liet een koppel door Martijn Veldman Interior Design hun nieuwe woning ontwerpen en inrichten. Het stel ontvangt regelmatig vrienden en familie, waardoor het inrichten van twee logeerkamers onderdeel was van het wensenpakket in het ruime onderkomen van zo’n honderdzeventig vierkante meter. Daarnaast bestaat het penthouse uit een masterbedroom met voorportaal en-suitebadkamer, keuken, eetkamer en een woonkamer. De keuken ligt tussen de woon- en eetkamer in en tegenover een ruim dakterras. De ligging op het zuiden van deze drie ruimtes brengt een prachtige lichtinval met zich mee. 


Living

Licht interieur, nieuwbouw, Martijn Veldman Interior Design

Alle leveranciers van de living

Maatwerk kast

Wander Interieur

Interieurdesign

Martijn Veldman Interior Design

Kunst als uitgangspunt 

Aangezien de bewoners fervent kunst- en fotografieliefhebbers zijn, mochten hun kunstwerken een uitgangspunt worden in het nieuwe interieur. Martijn Veldman: “De lichte kleurstelling in het interieur is ingegeven door de kunstwerken die mijn opdrachtgevers al hadden. In de entree hebben we bovendien een open kast geplaatst die ruimte biedt aan het wisselen van een deel van de kunstcollectie.” 


Bovenverdieping

Licht interieur, nieuwbouw, Martijn Veldman Interior Design

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Behang

Indivipro

Maatwerkinterieur  

Het moderne interieur heeft een eikenhouten visgraatvloer als basis en linnen behang in natuurlijke tinten op verschillende wanden. De raamdecoratie is in natuurlijke tinten en materialen als bamboe en linnen uitgevoerd. De moderne verlichting met veel ronde vormen is onderdeel van het totale verlichtingsplan. Het tevens door Martijn ontworpen maatwerkinterieur is van warm notenhout of in een lichtgrijze tint gespoten. De bewoners kunnen zich terugtrekken in hun masterbedroom waar Martijn koos voor een eyecatcher: een op maat gemaakte hoofdbord van een flessengroen velours dat de ruimte een chic accent geeft. 


Leefkeuken

Licht interieur, nieuwbouw, Martijn Veldman Interior Design

Alle leveranciers van de leefkeuken

Maatwerk keuken

Wander Interieur

Raambekleding

Indivipro

De leefruimtes  

De kastenwand met kookgedeelte en een eiland waar ook aan gezeten kan worden, vormen samen de keuken. Martijn vertelt: “We hebben in de kastenwand een koof op maat gemaakt en die van verlichting voorzien. Het natuurstenen keukenblad is een calacatta oro.” De inrichting van de eetkamer past naadloos bij de keuken met een ronde sculpturale tafel met een enigszins ruwe afwerking van klei. De lichtgrijze stoelen zijn juist zacht en volledig gestoffeerd. “In de woonkamer hebben we aan beide zijden van de deur kasten gemaakt die optisch een geheel vormen. Aan de zijde van het raam zijn de planken van glas en aan de andere zijde van notenhout”, licht Martijn het ontwerp toe. Dit notenhout komt ook weer terug in de kasten en bureaus van de slaapvertrekken en draagt zo ook bij aan het schitterende en uitgebalanceerde interieur. 

Editor: Media team

Datum: 25-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Valentina Buonanno