modernhuis | Cynthia Sombogaard, the art of living

Modern huis met riante glaspuien | Cynthia Sombogaard

Op een Amsterdams eiland ontwierp en realiseerde interieurontwerpster Cynthia Sombogaard haar droomvilla, een modern huis. Het wonderschone L-vormige gebouw imponeert met een strakke vormentaal, open opzet en het gebruik van diverse bijzondere materialen. De echte verrassing bevindt zich echter aan de achterzijde die uit grote glaspuien bestaat. Binnen en buiten lijken hierdoor naadloos in elkaar over te gaan en creëren samen een uniek totaalbeeld. Magazine The Art of Living mocht binnenkijken in het indrukwekkende geheel en raakte verwonderd door alle prachtige designkeuzes en het stijlgevoel van de gepassioneerde interieurontwerpster.

Interieurarchitect: Cynthia Sombogaard Inderieurdesign. Keuken- en interieurbouw: P&B Meubel- En Interieurbouw.

modernhuis | Cynthia Sombogaard, the art of living

Lamp boven de eettafel: Edha Interieur

 

Van binnen naar buiten

Het eiland waar Cynthia Sombogaard samen met haar gezin woont kenmerkt zich door een natuurlijk, duinachtig landschap en een overheersend moderne, industriële bouwstijl. Op het eiland zijn zo’n 90 vrijstaande woningen gelegen. Toch springt de schitterende villa van Cynthia met kop en schouders boven alle realisaties uit. “Zo’n zes jaar geleden zijn we dit ontwerp- en bouwavontuur aangegaan,” vertelt de interieurontwerpster enthousiast terwijl ze het team van The Art of Living trakteert op een rondleiding door het prachtige geheel van een modern huis.

modernhuis | Cynthia Sombogaard, the art of living

Keukenapparatuur: Gaggenau. Natuursteen: Natuursteen Stefano. Keramische tegels: Michel Oprey & Beisterveld. Keuken- en interieurbouw: P&B Meubel- En Interieurbouw.

Glazen wand: Glascentrale Midden Holland. Bad: Duravit Nederland.

 

Van binnen naar buiten

Het ontwerp van de villa is van binnen naar buiten opgebouwd, vertelt Cynthia. De enthousiaste ontwerpster had het interieur al tot in detail voor ogen. Daarom is ze de uitdaging aangegaan om ook de architectuur te ontwerpen, zodat deze optimaal op het interieur aansluit. “Belangrijk vertrekpunt was de verbinding tussen binnen en buiten,” vertelt ze. “Daarom heb ik gekozen voor een semi-transparante opzet met grote glaspartijen, met name aan de achterzijde, waardoor de tuin visueel over lijkt te gaan in het interieur.

modernhuis | Cynthia Sombogaard, the art of living

Betontegels: Schellevis Beton. Merk Buitenmeubilair: Tribú tuinmeubelen. Leverancier buitenmeubelen: Hora Barneveld. Gevelbouw: Huijberts Gevelbouw. Glazen balkon: Glascentrale Midden Holland. Lamellen buitenzijde woning: Roma Benelux. Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf West-Friesland.

 

Huis als visitekaartje

De villa bestaat uit twee vleugels die een omarmend gebaar richting de tuin maken en het beschutte gevoel zo verder versterken. Hierdoor is er vanuit elke ruimte zicht op de smaakvolle tuin. Bij binnenkomst in de prachtige villa worden we direct gegrepen door het indrukwekkende spel van hoogtes en doorzichten. Het hart van de woning wordt gevormd door een indrukwekkende glazen vide die de diverse verdiepingen met elkaar verbindt. De rechtervleugel op de begane grond is ingedeeld met een stijlvolle living met intiem en tegelijkertijd open karakter. Aansluitend is het kantoor van Cynthia gelegen.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Cynthia Sombogaard Interieurdesign?