Modern industrieel interieur | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Modern industrieel interieur | Antonissen Interieurbouw

Al ruim 60 jaar is Antonissen interieurbouw een begrip op het gebied van het ontwerpen en realiseren van maatwerk interieurs met een hoogwaardige uitstraling. Het creatieve familiebedrijf heeft alle expertise in huis om projecten turn-key op te leveren, waarbij het totale traject door het eigen enthousiaste team wordt uitgevoerd. Hierdoor ontstaat telkens een uniek resultaat dat kwaliteit ademt tot in de details. In deze binnenkijker showen wij je één van de bijzondere totaalrealisaties: de verbouwing van een high-end appartement met modern industrieel interieur

Vloeren – parket: Flamingo Parket. Stukadoor: Van Abeelen Stucadoorsbedrijf. Maatwerk: Antonissen interieurbouw. Kunst: Cobra Art Company. Maatwerk: Antonissen interieurbouw. Verlichting – binnen: BV Wever & Ducré.

Modern industrieel interieur | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Salontafels: Misterdesign. Audio & Video: Harman kardon.

Antonissen Interieurbouw

RVS keukenblad: ABK Innovent. Quooker: Quooker Nederland BV. Maatwerk: Antonissen interieurbouw.

 

Sfeervol loftgevoel

Het prachtige appartement is gelegen in een riant complex in hartje Breda. “We hebben lange tijd vrijstaand gewoond, maar kregen de laatste jaren de behoefte om kleiner en onderhoudsvrijer te gaan wonen”, vertellen de opdrachtgevers enthousiast wanneer we hen ontmoeten. “We zijn op zoek gegaan naar een appartement in de binnenstad, met het idee dat we zo makkelijk de deur achter ons dicht kunnen trekken voor een gezellig avondje uit of een mooie reis. Dit appartement voldeed aan al deze wensen. Om het volledig aan te laten sluiten bij onze smaak en leefwijze, hebben we Antonissen gevraagd om een nieuwe indeling met een passend interieur te te realiseren.”

Maatwerk: Antonissen interieurbouw. Schakelmateriaal: Gira. Domotica: Domotica Vormgevers.

Schakelmateriaal: Gira. Maatwerk: Antonissen interieurbouw.

 

Volledig gestript

Dit resulteerde in een complete verbouwing, waarbij het appartement geheel is gestript en opnieuw is opgebouwd. “De indeling van het appartement was op zich mooi, maar er ging veel ruimte verloren door de grote hal en de verkeersruimte,” vertelt Frank Antonissen, eigenaar van Antonissen interieurbouw. “Daarom hebben we besloten deze ruimtes bij het leefgedeelte te betrekken. Het geheel heeft zo een meer open opzet gekregen met enkel deuren op de plekken waar ze nodig zijn. Hierdoor is het idee van een sfeervolle loft ontstaan.”

Modern industrieel interieur | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Plaatmateriaal (Cleaf): DecoLegno. Maatwerk: Antonissen interieurbouw.

Modern industrieel interieur | Antonissen Interieurbouw, the art of living

Home Gym: Technogym. Zonwering – buiten: In- ‘N Outdoor van Steenoven.

 

Zwart eiken als verbindende factor

Het vernieuwde appartement met modern industrieel interieur is opgebouwd uit een centrale kern met een groot blok van zwart eiken van Cleaf, waarin enorm veel kastruimte is gecreëerd. Het blok loopt van de keuken naar de woonkamer, de hal en door naar de slaapkamer en vormt hierdoor als het ware de verbindende factor in het geheel. Leuk detail is de ingebouwde wijnklimaatkast in de gang – een slimme oplossing die tegelijkertijd een mooi decoratief element vormt. De warme aanblik dankt het appartement onder meer aan de stoere Raftwood eiken parketvloer in visgraatmotief.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr. 2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Antonissen interieurbouw?