Modern interieur, C’Avante Interior & Design, luxe interieur, strak, doorkijkhaard, bijzondere keuken

 • Geurkaarsen en bad- en keukenproducten
  Skin Cosmetics
  Oosterbeek | www.skins.nl
 • Schilderijen
  Jan Kind Artist
  www.jankind.com
 • Beplanting hoge kurkvaas, losse accessoires op standaarden
  Oasegroen
  Ammerzoden | www.oasegroen.nl

Modern en elegant interieur | C’avante

De ligging van deze bosvilla is fenomenaal, maar niet alleen vanwege de bossen. Op dit perceel van zo’n 1,5 hectare liggen namelijk ook vier grafheuvels uit de prehistorie. Eerdere opgravingen vertellen dat deze grafheuvels dateren uit 2000 tot 4000 jaar voor Christus. Hoewel de woning totaal was verwaarloosd, had hij enorm veel potentie. Gebouwd op een hoger gelegen stuk grond, gericht op het zonnige zuiden en voldoende ruimte voor een eventuele uitbreiding. De wensen waren een woning met een modern interieur met een elegante uitstraling. Maar hoe pak je zo’n enorme klus aan? Hoe kun je al je woonwensen op de juiste manier toepassen?

Co van der Horst heeft de woning voorzien van passende meubels. De gehele woning is sfeervol verlicht met verlichting van Maretti Lighting.

Alleen het maximale

Het antwoord op deze vraag is simpel: neem goede stylisten in de arm voor kleuradvies, maatwerkoplossingen en de eindstyling. Juist wanneer je op zo’n historische plek je ultieme droomhuis gaat bouwen of verbouwen, is het goed om eventuele restricties in kaart te brengen en alle woonwensen bouwkundig te toetsen alvorens ze daadwerkelijk te realiseren. De bewoners wilden heel graag de hoogst haalbare binnen- en buitenbeleving. De woning is daarom opgedeeld in diverse royale ruimtes en kreeg tegelijkertijd een warm, intiem en modern interieur.

Oasegroen heeft de aankleding verzorgd door middel van de pot plant combinaties op locatie. De gietvloer werd geplaatst door Senso Gietvloeren. De eettafel is van Zwaartafelen. Bloematelier Fiore heeft de woning voorzien van kleine potten, planten, schalen, een dienblad en het glazen kabinet.

Uitzicht als uitgangspunt

Wanneer je door de woning loopt, valt op dat je vanuit iedere ruimte zicht hebt op de omringende natuur. Dat was een grote wens en daar is in het ontwerp goed rekening mee gehouden. Overigens is de woonkamer in de aanbouw er op een later moment pas bij gekomen. Na de eerste verbouwing was alleen het hoofdgebouw klaar, met de keuken op de plek waar vroeger de woonkamer was. Na verloop van tijd vonden de bewoners dat er toch ook een échte woonkamer moest komen. De uitbouw heeft een totaal andere uitstraling dan het hoofdgebouw. De aanbouw is modern, stoer en heel open. Dat contrast is spannend. Binnen voelt als buiten, één met de natuur.

De haard werd geleverd en geplaatst door Jansen haarden en kachels. Het bed werd geleverd door Jacques Clement Sleeping Concepts.

Skin Cosmetics Oosterbeek leverde de heerlijke geurkaarsen en bad- en keukenproducten. Het schilderij werd gemaakt door Jan Kind Artist.

Uitstraling

Als we via de entree en de trendy stalen deuren naar de keuken lopen, zien we dat overal strakke lijnen zijn toegepast, maar dat het geheel toch een warme uitstraling heeft. Niet in de minste plaats door de haard. Ook is er sprake van repeterende elementen. Zo treffen we de ruitverdeling in de stalen deuren ook aan in de vele raampartijen van het hoofdgebouw. Via een doorgang komen we in de aanbouw die, afgezien van de grote glazen ramen, van buiten volledig is bekleed met hoogwaardig cortenstaal. Een opvallende doorkijkhaard fungeert als roomdivider tussen de dining en de lounge.

Kunst

In de master suite op de eerste etage treffen we wederom een modern interieur met een haard, die het slaapgedeelte subtiel afscheidt van de wellnessruimte. De combinatie badkamer en slaapkamer zie je vaak terugkomen in luxe hotelkamers, maar deze trend wordt nu ook doorgevoerd in luxe huizen. De badkamer bevat een verticaal geplaatst verwarmingselement dat gesierd is met twee stalen stangen waaraan je je natte handdoek kunt laten opdrogen. Hier komen esthetiek en techniek mooi samen. Naast het vrijstaande bad is een groot en indrukwekkend schilderij geplaatst, om deze ruimte een inspirerende sfeer te geven.

 

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Nathalie Brugman

____

Zou je meer projecten willen zien van C’avante?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media