Modern interieur, C’Avante Interior & Design, luxe interieur, strak, doorkijkhaard, bijzondere keuken

  • Geurkaarsen en bad- en keukenproducten
    Skin Cosmetics
    Oosterbeek | www.skins.nl
  • Schilderijen
    Jan Kind Artist
    www.jankind.com
  • Beplanting hoge kurkvaas, losse accessoires op standaarden
    Oasegroen
    Ammerzoden | www.oasegroen.nl

Modern en elegant interieur | C’avante

Op de grens van de Veluwe en het Renkums Beekdal ligt het bosrijke Bennekom. Een plaatsje met een rijke geschiedenis, waar in 2015, op een open plek in het bos, een woning te koop stond. In eerste instantie reageerden Sjoerd en Alexander niet heel enthousiast op de advertentie op Funda. Het huis zag er nogal vervallen uit. Maar op de één of andere manier bleef de woning hen toch bezighouden. Het bleek uiteindelijk de perfecte match.

Co van der Horst heeft de woning voorzien van passende meubels. De gehele woning is sfeervol verlicht met verlichting van Maretti Lighting.

Verknocht aan de bossen

Sjoerd: “Ik ben opgegroeid in Renkum, waar mijn ouders mij ieder weekend meenamen naar het bos. Aan die tijd heb ik mooie herinneringen. Eenmaal volwassen en al geruime tijd woonachtig in een stadse omgeving, begon ik de bossen steeds meer te missen. Dus dwaalden we zo af en toe door Funda en kwamen we onder andere deze woning tegen. Hoewel dus geen liefde op het eerste gezicht, besloten we toch een kijkje te nemen. We troffen zoals verwacht een sterk verwaarloosde bouwval aan met kapotte ramen en een groen uitgeslagen gevel. Toch waren we in staat om daar doorheen te kijken.” Alexander vervolgt: “Toen ik het perceel opliep, voelde ik meteen dat dit dé plek was. Van een huis kun je iets moois maken, maar de plek is een gegeven. Nu, zeker na deze spectaculaire metamorfose, willen we hier nooit meer weg!”

De gietvloer werd geplaatst door Senso Gietvloeren en de eettafel is van Zwaartafelen. Flore heeft de woning voorzien van kleine potten, planten, schalen, een dienblad en het glazen kabinet.

Bijzondere plek met potentie

De ligging van deze bosvilla is fenomenaal. Niet alleen vanwege de bossen. Op dit perceel van zo’n 1,5 hectare liggen namelijk ook vier grafheuvels uit de prehistorie. Eerdere op- gravingen vertellen dat deze grafheuvels dateren uit 2000 tot 4000 jaar voor Christus. Hoewel de woning totaal was verwaarloosd, had het een enorme potentie. Gebouwd op een hoger gelegen stuk grond, gericht op het zonnige zuiden en voldoende ruimte voor een eventuele uitbreiding. Maar hoe pak je zo’n enorme klus aan? Hoe kun je al je woonwensen op de juiste manier toepassen? Ondanks het feit dat de heren de nodige ervaring hadden opgedaan bij eerdere nieuwbouwprojecten, ver- bouwingen en renovaties, wisten zij wel degelijk dat zij het gewenste resultaat alleen zouden behalen met de hulp van professionele partijen.

Alleen voor de maximale oplossing

Voor de styling van hun vorige huis namen Sjoerd en Alexander destijds contact op met Chantal Peters en Arjan Arts van C’avante Interior & Design, die toen het kleuradvies, enkele maatwerk oplossingen en de eindstyling voor hun rekening namen. Gezien de goede ervaringen werd C’avante ook voor dit project ingeschakeld. Voor het ontwerp en een nieuwe aanbouw werd tevens architect Princen uit Ravenstein betrokken en aannemersbedrijf Hoogakker uit Heteren droeg zorg voor de complete verbouwing en nieuwbouw. Sjoerd en Alexander werkten overigens zelf ook goed mee; de sloopwerkzaamheden en het ‘uit het zicht’ werk namen zij grotendeels voor hun rekening.

In goed overleg werd het ontwerp voor de indeling voor de begane grond, de eerste verdieping en de aanbouw bepaald. C’avante ontwierp ver- volgens het totale lichtplan. Tevens adviseerden zij over de indeling, het kleurgebruik op de wanden, de accessoires en over de toepassing van de kunstwerken die Sjoerd en Alexander in de afgelopen jaren hadden verzameld. Tenslotte verzorgden zij ook de eindstyling voor de diverse nieuwe en bestaande ruimtes. De meubels zochten, en vonden, Sjoerd en Alexander zelf.

Modern interieur, C’Avante Interior & Design, luxe interieur, strak, doorkijkhaard, bijzondere keuken

Het bed werd geleverd door Jacques Clement Sleeping Concepts

De waarde van professionals

Chantal en Arjan: “Juist wanneer je op zo’n historische plek je ultieme droomhuis gaat bouwen of verbouwen, is het goed om eventuele re-stricties in kaart te brengen en alle woonwensen bouwkundig te toetsen alvorens ze daadwerkelijk te realiseren. We zijn heel blij dat we Sjoerd en Alexander wederom daarin hebben mogen ondersteunen en dat we uiteindelijk in z’n totaliteit een waardevolle aanvulling konden bieden om dit project naar een hoger plan te trekken. Sjoerd en Alexander wilden heel graag de hoogst haalbare binnen- en buiten- beleving. De woning is daarom opgedeeld in diverse royale ruimtes en kreeg tegelijkertijd een warm, intiem en eenduidig interieur.”

De haard werd geleverd en geplaatst door Jansen haarden en kachels.

Het uitzicht als uitgangspunt

Wanneer je door de woning loopt, valt op dat je vanuit iedere ruimte zicht hebt op de omringende natuur. Dat was een grote wens van de heren en daar is in het ontwerp goed rekening mee gehouden. Overigens is de woonkamer in de aanbouw er op een later moment pas bij- gekomen. Sjoerd: “Na de eerste verbouwing was alleen het hoofd- gebouw klaar, met de keuken op de plek waar vroeger de woonkamer was. Na verloop van tijd vonden wij (lachend: én onze vrienden!) dat er toch ook een échte woonkamer moest komen. Na flink gespaard te hebben, konden we de finale versie van ons droomhuis realiseren. De uitbouw heeft een totaal andere uitstraling dan het hoofdgebouw. Het is modern, stoer en heel open. Dat contrast vinden wij spannend. Binnen voelt als buiten, één met de natuur. Het eindresultaat past niet alleen heel goed bij ons, maar ook bij deze plek.”

Gezellige uitstraling ondanks strakke lijnen

Als we via de entree en de trendy stalen deuren naar de keuken lopen, zien we dat overal strakke lijnen zijn toegepast, maar dat het geheel toch een warme uitstraling heeft. Niet in de minste plaats door de haard. Ook is er sprake van repeterende elementen. Zo treffen we de ruitverdeling in de stalen deuren ook aan in de vele raampartijen van het hoofdge- bouw. Via een doorgang komen we in de aanbouw die, afgezien van de grote glazen ramen, van buiten volledig is bekleed met CorTen staal. Een opvallende doorkijkhaard fungeert als roomdivider tussen de dining en de lounge.

In de master suite op de eerste etage treffen we wederom een haard, die het slaapgedeelte subtiel afscheidt van de wellnessruimte. En ook vanaf de eerste etage is het uitzicht waanzinnig. Een goed voorbeeld van een perfecte renovatie!

Heeft u ook bouw- of verbouwplannen en spreekt de werkwijze van C’avante u aan? Neem dan vrijblijvend contact met hen op.

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Nathalie Brugman

____

Zou je meer projecten willen zien van C’avante?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media