Het Fundament Architectuur, the art of living, modern interieur, binnenkijker

Modern interieur | Het fundament Architectuur

Deze moderne, landelijke woning met een modern interieur, is een prachtige aanwinst voor het Twentse buitengebied. Met haar strak wit gestucte muren, een opvallende entree met vide en een rieten dak, dat doorloopt in de voorgevel, is deze villa een bijzonder mooi aanzien. Het Fundament Architectuur heeft ervoor gezorgd dat alles klopt en met een oog voor detail uitgewerkt is.

Tot in het detail

Bij het ontwerpen zijn de basismaterialen en het kleurenpalet vastgesteld. Van de eikenhouten vloer, het rieten dak, het modern interieur, de kleur en materiaal van de keuken tot de keramische tegels. Alles is afgestemd op de uitgekozen aspecten.

Het Fundament Architectuur, the art of living, modern interieur, binnenkijker

Enorme lichtbron

Als je de villa betreed kom je binnen in een grote open hal, het is opvallend, hoog en licht. Hét oogappeltje van deze woning. De grote ramen zorgen voor een enorme lichtbron die de hal ruimtelijker maakt. Het gebruik van lichte kleuren helpt hieraan mee. De strakke wit gestucte muren komen terug in combinatie met een van de basismaterialen; de eikenhouten vloer.

Modern interieur

Vanuit dit centrale punt kun je met een grote eikenhouten trap maar de tweede verdieping of op de begane grond naar de woonkeuken en woonkamer. De eikenvloer wordt in woonkamer doorgetrokken, de verbondenheid die daardoor gecreëerd wordt, zie je vaker in deze woning terugkomen. Door zijn modern interieur oogt de woonkamer strak, warm en functioneel. Vanaf de sofa kun je relaxed televisie kijken of een goed boek lezen in een van de comfortabele fauteuils. De grote gashaard die verwerkt zit in de schouw is dé sfeermaker in deze living.

Het Fundament Architectuur, the art of living, modern interieur, binnenkijker

Het Fundament Architectuur, the art of living, modern interieur, binnenkijker

Verbondenheid

Naast de woonkamer is de keuken geplaatst. Deze woonkeuken is het middelpunt in huis. Over de hele lengte zijn grote ramen geplaatst met een schuifpui waardoor je uit kunt kijken over de diepe tuin. De keramische tegels van Cerriva zorgen voor een onzichtbare scheidingslijn met de living. Diezelfde keramische tegels liggen ook op het buiten terras. De eerder aangegeven verbondenheid van verschillende ruimtes komt hierin terug. De keuken bevat ingebouwd keukenapparatuur van Miele en op maat gemaakte keukenkasten met push and pull mechanisme. De kasten hebben geen handvaten om de sereniteit, die in de hele woning heerst, ook in deze ruimte te behouden.

___

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Jaro van Meerten

 

Benieuwd hoe de hele villa er uit ziet?