modern interieur | Vogels bouwmanagement, the art of living

Modern interieur in jaren dertig woning | Vogels Bouwmanagement

Van alle klassieke woningen zijn die uit de jaren dertig het meest gewild. Maar de esthetiek en degelijkheid van een eeuw terug garanderen nog geen modern wooncomfort. Zeker in het residentiële segment zijn we gewend geraakt aan zaken als vloerverwarming en een inloopdouche, elementen die zijn ontworpen voor een heel andere bouwstijl. Hoe breng je dat hedendaagse comfort in een jaren dertig woning, zónder de uitstraling van het huis aan te tasten? Dat was de uitdaging voor Chris Gadellaa van Studio ‘OW Interieurarchitecten. Hij vond een uniek evenwicht voor een modern interieur in deze woning die is gerealiseerd door Vogels Bouwmanagement.

modern interieur | Vogels bouwmanagement, the art of living

Verlichting: Berla Lighting. Schilderwerk: AGG Schilders & Totaalonderhoud.

Afbouw: Vandijk Afbouwprojecten. Beglazing: Spierings Glasservice. E-installatie en beveiliging: Technisch Bureau Top. Meubels: Novalis. Verlichting: Berla Lighting. Aluminium kozijnen: Vromans Kozijnen.

Haard (merk)L DRU Verwarming BV. Haarden specialist:Van der Pluijm Haard & Schouw. Verlichting: Berla Lighting. Keukenappatuur: Miele. Stalen deuren & glas: Van der Meijs Glas. Inductiekookplaat en afzuiging: Bora Kookveldafzuiging.

 

Grondige aanpak

Een huis verbouwen betekent automatisch rekening houden met onverwachte uitgaven. “Een nieuwbouwwoning kun je van a tot z calculeren, maar bij de renovatie van een bestaande woning is het uitzonderlijk dat er niet ‘iets’ tevoorschijn komt wat ook moet worden aangepakt,” zegt Dennis Vogels, directeur van Vogels Bouwmanagement. “Bij dit huis was dat het dak. De werkelijke staat daarvan zie je pas als je er eenmaal aan bezig bent. Dat betekende een extra uitgave voor een voor de rest strak door ons in de hand gehouden budget, maar de eigenaren hadden dat ervoor over.’’

Keuken: CVT Keukens. Stucadoor: Mebo stuc. Tegelzetter: Tegelbedrijf J.F Van Den Oetelaar. Kokenwaterkraan: Quooker Nederland B.V.

Tegels: Tegels.com. Waskommen: RIHO International.

modern interieur | Vogels bouwmanagement, the art of living

Badkamerkranen: Dornbracht B.V. Bad: RIHO International.

 

Tussen twee eeuwen

Dennis Vogels en zijn medewerkers bewaakten de voortgang en vooral de kwaliteit van de werkzaamheden, Chris Gadellaa maakte het ontwerp voor een vernieuwd, modern interieur. De twee hadden al vaker samengewerkt in andere projecten, wat als voordeel had dat ze elkaars zienswijze en werkwijze zeer goed kenden. Zo konden ze des te beter een realistische en gedetailleerde voorstelling maken van het resultaat.

Interieurbouw: WIK Interieurbouw. W-Installatie: Installatiebedrijf IJpelaar. Houten kozijnen: S. Vermeer Onderhoud & Renovatie. Looptrainer: Life Fitness. Wandbekleding: Maurice De Man Wandbekleding.

Vakmanschap

“Ook bouwkundig hebben we bepaalde elementen opzettelijk behouden in plaats van weggewerkt,” zegt Dennis Vogels. “Dat geldt bijvoorbeeld voor een rond raam, naast de ingang van de badkamer. Een schouw was dan weer niét te behouden. Je kiest als nieuwe bewoners tenslotte ook voor ruimte en gemak. Daarom hebben we vanbinnen alles grondig en niet halfslachtig aangepakt, van de vloeren en de muren tot het dak. Van dubbel glas tot isolatie, alles wat je tegenwoordig van een residentiële nieuwbouwwoning mag verwachten, vind je terug in deze woning.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.2  2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Vogels Bouwmanagement?