Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Van een klassiek naar een modern interieur | Nanne Schuiveling

Een sfeervolle, kleurrijke woning met een persoonlijke touch. Voor een woning in een prachtige, groene omgeving creëerde Nanne Schuiveling een sfeervol interieur met een moderne uitstraling. Het bijzondere maatwerk van Nanne voerde hierbij de boventoon en werd onder andere in samenwerking met RMR Interieurbouw uitgevoerd.

“De bewoners woonden al enkele jaren in het huis voordat ze mij benaderden voor een nieuw interieurconcept,” vertelt Nanne enthousiast. “De woning was op dat moment vrij klassiek ingericht. De vraag was dan ook om voor de benedenverdieping een meer moderne stijl te creëren die beter bij de bewoners past. Ook hier heb ik eerst de wensen geïnventariseerd, zoals een directe uitkijk op de buitenruimte en meer open verbindingen tussen de verschillende ruimtes.

Vervolgens heeft Nanne een concept ontwerp gemaakt. “Hierin stelde ik voor om de patio te overkappen en bij de woning te betrekken. We hebben door middel van een glazen pui een visuele verbinding gemaakt naar het zwembad, waardoor je daar dus van binnenuit zicht op hebt. Het plaatsen van deze pui was vanwege de grootte nog een heel karwei, maar is met behulp van aannemer Gerry van Iersel gelukkig prima verlopen.”

Interieuradvies en ontwerpbureau Nanne Schuiveling maakte deel uit van het team dat deze prachtige villa ontwierp.


“Door het gebruik van glas is de hal veel opener geworden,
waardoor er een betere verbinding is tussen de verschillende kamers”


De prachtige maatwerktrap ontwierp Nanne zelf en is gerealiseerd door Allstairs. Het glas heeft een open, ruim effect in de hal.

De maatwerktrap

“Daarnaast heb ik een nieuwe trap ontworpen voor de hal, als vervanging van de klassieke trap die er voorheen stond”, vertelt Nanne verder. “Door het gebruik van glas is de hal veel opener geworden, waardoor er een betere verbinding is tussen de verschillende kamers. De maatwerktrap, een eigen ontwerp, werd gerealiseerd door Allstairs. De woonkamer heb ik opnieuw ingericht met een ruime hoekbank van B&B Italia, geleverd via Novalis en een maatwerk tv-kast met vilten bekleding. De ontworpen langwerpige haard is door Salamander gemaakt en geplaatst. Verder hebben we een grote werkkamer gecreëerd met een moderne look en een mooie grote leefkeuken, met een prachtige tegelvloer van Swanenberg te Rosmalen. In de hal is ook een haard geplaatst van het merk Salamander, zodat de binnenkomst meteen heel warm oogt.”

Het zitgedeelte in de grote werkkamer. Ook hier creëerde Nanne een moderne, maar sfeervolle look.

De luxe grijze bank staat mooi op de paarse wand en het vloerkleed.

De opnieuw ingerichte woonkamer met een ruime hoekbank van B&B Italia, geleverd via Novalis.O en een maatwerk tv-kast met vilten bekleding. De door Nanne zelf ontworpen langwerpige haard is door De Salamander gemaakt en geplaatst.


“De bewoners houden van bijzondere dingen met een luxe uitstraling.
Vandaar dat ik koos voor sprekende kleuren en chique materialen.


De open verbinding tussen de woonkamer en keuken. Nanne maakte zelf het kleurrijke blokkenschilderij.

Vissers Zwembaden realiseerde het luxe zwembad dat deze villa compleet maakt.

Door het plaatsen van een glazen pui is er vanuit de eetkamer zicht op het zwembad. Het plaatsen van de pui is met behulp van aannemer Gerry van Iersel prima verlopen.

Eenheid en verbinding
Nanne heeft bewust gekozen voor meubels, materialen en kleuren die perfect passen bij de bewoners. Nanne: “Zij houden van bijzondere dingen met een luxe uitstraling. Vandaar dat ik koos voor sprekende kleuren en chique materialen op de maatwerk kasten en verschillende muren. Ook hierbij heb ik gekeken naar verschillende trends en deze op een leuke wijze vertaald naar het interieur.

Daarnaast hebben we gekozen voor een mooie houten vloer van Focke Houtenvloeren, die mede zorgt voor een eenheid tussen de verschillende ruimtes. De kleurrijke kunstwerken zijn van Rob van Trier. Het blokkenschilderij in de woonkamer heb ik zelf gemaakt en zorgt voor een verbinding tussen de verschillende kleuren.

Ook in dit interieurconcept heb ik een lichtplan samengesteld, dat perfect is uitgevoerd met onder andere inbouw armaturen van Modular Lighting. Dat de verschillende samenwerkingen – zowel met de bewoners als met de verschillende leveranciers – zo goed is verlopen zie je wederom terug in het eindresultaat: een sfeervolle, kleurrijke woning waarin je de stijl en persoonlijkheid van de bewoners op een mooie wijze terugziet!”

Tekst: Webredactie:
Fotografie: Nanne Schuiveling

___

 

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: