Modern landelijk | De Rooy Metaaldesign
Modern landelijk | De Rooy Metaaldesign
previous arrow
next arrow

Modern landelijk | De Rooy Metaaldesign

In een groene omgeving in de provincie Gelderland zijn we te gast bij een woning in een nieuwbouwwijk. De bewoners woonden al in de buurt, toen ze deze kavel ontdekten. Ze vielen voor de enorme ruimte en het vrije uitzicht aan de achterzijde. Tegelijkertijd zijn ze ook verbonden met het dorp, doordat ze onderdeel uitmaken van een nieuwbouwwijk – een ideale combinatie. De villa is ook in die sfeer gerealiseerd, zodat hij perfect binnen de omgeving past. De wens was een villa in modern landelijke stijl. De kenmerken hiervan die meteen in het oog springen zijn de pure materialen waarmee gewerkt is: beton, steen en hout.

Modern landelijk, de rooy metaaldesign, stalen deuren, openhaard, warm, luxe, exclusief wonen

Het bouwontwerp van de woning is ontworpen door Atelier Boekhout. De elegante gordijnen zijn afkomstig van Hubo van Deelen.

Cosentino heeft de keuken voorzien van het Dekton keukenblad.Al het maatwerk is gemaakt door Van Huigenbos Interieurs. De kokendwaterkraan is van Quooker.

Bijzondere ambiance

Het interieur sluit naadloos aan op de bedachte architectuur. Het interieur van deze woning kenmerkt zich door sterke en lange zichtlijnen, een indeling waardoor alle ruimtes een mooie wisselwerking hebben met elkaar, veel maatwerkobjecten en een hoogwaardige en gedetailleerde afwerking. Bij binnenkomst in de villa worden we verrast door een ruime hal met een grote vide. De trap is een echte eyecatcher en verfraaid met gepoedercoat staal van De Rooy Metaaldesign en glazen wanden. In de hal vinden we de eerste van de twee stalen deuren, een mooie ­combinatie­ van staal­ en­ glas.­ Het­ symmetrische­ design,­ de­ slanke­ profielen­ en­ de­ hoogwaardige afwerking maken deze deuren een lust voor het oog!

Modern landelijk, de rooy metaaldesign, stalen deuren, openhaard, warm, luxe, exclusief wonen

Alle taatsdeuren zijn op maat gemaakt door De Rooy Metaaldesign en voorzien van deurbeslag van FORMANI.

De stalen deuren zijn stijlvol aangekleed middels de lederen bekleding van Alphenberg. De Geopietra Steenstrips van The Flagstone Company bij de open haard zorgen voor een warme uitstraling.

Leefkeuken met uitzicht

Vanuit de hal komen we in de living terecht. De woonkamer is bewust aan de voorzijde gesitueerd en deze heeft een wat introverter karakter binnen de modern landelijke stijl. Hier kunnen de opdrachtgevers zich lekker terugtrekken in een gezellig ingerichte ruimte met een zithoek en een grote haard. De living staat in directe verbinding met een grote leefkeuken, door luxe, met leer beklede taatsdeuren met een mooie vlakverdeling – wederom een samenwerking met De Rooy Metaaldesign. De ronde deurgrepen zijn een ontwerp van de bekende topdesigner Osiris Hertman en geven de deuren een luxe karakter.


“Door de combinatie van wit stucwerk, hout en riet, is een modern-landelijke sfeer ontstaan”


Verbinding

De keuken is een heerlijke ruimte, waarin verschillende bijzondere materialen samenkomen. Het plafond van hout met een balkenconstructie is strak en nieuw, maar een duidelijke knipoog naar de landelijke stijl. Het grote eiland is zo geplaatst dat je er makkelijk omheen kunt bewegen. De achterwand is uitgewerkt met bronskleurig plaatmateriaal, wat de keuken een heel eigen karakter geeft. De ruimte is extra sfeervol door een grote haard met een stenen bekleding. Slanke, moderne puien zorgen voor een optimale verbinding met de buitenruimte.

Modern landelijk, de rooy metaaldesign, stalen deuren, openhaard, warm, luxe, exclusief wonen

Bouwbedrijf van de Vliert B.V. heeft de bouw begeleid en uitgevoerd. Het rieten dak, gerealiseerd door De Rietdekker BV, geeft de woning een landelijke touch.

Eenheid

De sfeer van de benedenverdieping is doorgetrokken naar de eerste etage. Hier vinden we onder meer een luxe master bedroom met een grote, op maat gemaakte kastenwand bekleed met leer en een gedeeltelijk in hout uitgewerkte wand plus een heerlijke badkamer. De badkamer heeft een wand die volledig is voorzien van steenstrips, om weer die combinatie van modern landelijk te realiseren. Zowel het badmeubel als het bad zelf bestaat uit twee contrasterende kleuren die perfect met elkaar matchen. Tevens zijn er verschillende kinderkamers op deze etage gecreëerd. Grijze deuren zorgen voor eenheid op de verdieping.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten van De Rooy Metaaldesign zien?