Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht
Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht
Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht
Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht
previous arrow
next arrow
Slider

Modern landelijk woonhuis | Studio Ron van Leent

Op een uniek kavel van 700 vierkante meter stond voorheen een villa in aanbouw in klassieke stijl. Totdat de eigenaren kozen voor een ontwerp voor een modern landelijk woonhuis, op basis van de bestaande fundering. Zij zochten de samenwerking met architect Ron van Leent op om hun droomhuis te realiseren. Samen met zijn partner, die als interieurarchitect aan de studio is verbonden, ontwierpen en begeleidden zij zowel het interieur als het exterieur.

Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht

Aan de straatzijde is de woning gesloten gehouden, om de privacy van de bewoners te waarborgen.

Vakantiehuis in strandsfeer

Het traject van kennismaking tot oplevering is een intensieve interactie tussen architect en de toekomstige bewoners en beslaat een periode van twee jaar. In deze periode worden de juiste leveranciers aangetrokken om de metamorfose te realiseren. “Wij inspecteren wekelijks de bouwplaats. Het circulaire bouwen krijgt ook een steeds grotere rol, waarbij gebruikte materialen worden gerecycled. Het doel van de transformatie van de woning was een logeerplek te creëren voor familie en vrienden uit het buitenland met het idee van een modern landelijk vakantiehuis in strandsfeer”, verklaart Ron.

Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht

In de woonkamer werd een houtkachel geplaatst door Jens Haarden.

Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht


‘‘De roeping om architect te worden en unieke designprojecten te realiseren was mijn enige doel’’ 


Buitenwoonruimte

De luxe villa bestaat nu uit een verhoogd middendeel waarin de entree, woonkamer en keuken zijn gesitueerd. Op de bovenverdieping bevindt zich een slaapkamer met een magnifiek uitzicht op het omliggende natuurgebied. Het lagere deel bevat aan de ene zijde een garage met elektrisch bedienbare deur van cortenstaal. In het linker gedeelte bevindt zich een buitenwoonruimte met daybeds en schuifpuien die geruisloos en compleet verdwijnen in de wanden, om het maximale buitengevoel te kunnen ervaren, ook tijdens koelere zomeravonden. Aan de andere zijde van deze relaxruimte ligt de ruime badkamer met een wellness met inloopdouche en sauna.

Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht

Doordat de woning in een uniek natuurgebied ligt, hebben de bewoners zelfs vanuit bed een geweldig uitzicht.

Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht

Het maatwerk meubilair werd gemaakt door Jan de Jong Interieurbouw. De W-installatie is uitgevoerd door Bogro Snelrewaard BV uit Snelrewaard.

Modern landelijk, Studio Ron van Leent, Glazen gevelbekleding, Rieten dak, Uitzicht

De sauna met spectaculair uitzicht is van het merk KLAFS.

Maximaal panorama

De woning van 200 m2 is bewust aan de straatzijde vrij gesloten gehouden om zoveel mogelijk privacy te waarborgen. Het huis opent zich als het ware bij binnenkomst door de grote raampartijen. Het vele glas zorgt voor een maximaal panorama op het unieke natuurgebied. De ogenschijnlijke contrasten van het zadeldak met rieten kap, het stucwerk, het staal en het zwarte fraké hout zijn in harmonie met de modern landelijke architectuur, het landschap en de omgeving en benadrukken de leefstijl van de bewoners.

 

Tekst: Ingrid Dercksen
Fotografie: Peter Baas

___

Meer projecten bekijken van Studio Ron van Leent?


Web editor: Media team     |

Datum: 14 | nov | 2019


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media