Modern landelijke luxe in typische Frank Lloyd Wright-woning | WnS Architecten

Op dit ruitvormige perceel zagen de opdrachtgevers direct voor zich hoe ze er wilden wonen. Hier moest een landhuis komen, met lange horizontale belijningen, licht hellende daken en grote dakoverstekken – geïnspireerd op de stijl van Frank Lloyd Wright. WnS Architecten gaf er een geheel persoonlijke draai aan. The Art of Living sprak met Dave Smelt, architect en mede-eigenaar van WnS Architecten, over de totstandkoming van deze villa met modern landelijk interieur.

Interieurbouw en maatwerk: Wood Creations. Elektrische installatie en verlichting: Flash Elektro.

Openhaard: Daniëls Openhaarden. Elektrische installatie en verlichting: Flash Elektro. 

Kokendwaterdraan: Quooker Nederland B.V.

 

Effectief met ruimte omgaan

Een ruitvormig perceel brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De architecten van WnS hebben heel wat moeten passen en meten om de ruimte op de kavel zo effectief mogelijk te benutten. “Gelukkig was de visie van de bewoners van begin af aan helder”, herinnert architect Dave Smelt zich. “Ze hadden goed nagedacht over wat ze wel en niet wilden: geen schuine kappen, want dat leidt tot verloren ruimte; de mainsuite moest zich op de begane grond bevinden, maar mocht niet naast de living en de keuken gelegen zijn en mocht ook niet met de deur aan de entreehal grenzen; er moesten zo min mogelijk gangen komen en de bewoners wilde elke ruimte van het huis effectief gebruiken. Een behoorlijk wensenpakket dus, maar voor ons een goede uitdaging om nóg meer outside-the-box te denken dan we al doen.”

Deurbeslag: Dauby. Binnendeuren: Mastermate. Badkamerkranen: Hotbath BV.


“De Mainsuite zit bomvol sfeervolle elementen”


Raambekleding (merk): JASNO. Badkamer en tegelwerken: Stone Concepts. Raamdecoratie (leverancier): Smits Design Center BV.

modern landelijk | WnS Architecten, the art of living

 
Hoofdaannemer | Bouwbedrijf van Leent
 

Aardse kleuren

Het smaakvol ingerichte modern landelijke interieur sluit perfect aan op de landelijke omgeving. Voor de inrichting en styling namen de bewoners een interieurstylist in de arm. Hoewel de living en keuken een en al openheid zijn, worden ze op subtiele wijze van elkaar gescheiden door glazen taatsdeuren met stalen frames. In de living vinden we een tv-wand met doorkijkhaard, die het zitgedeelte en de tv-kamer met elkaar verbindt. De eikenhouten vloer, de aardse kleuren zoals taupe en antraciet, de verschillende texturen van de meubels en de houten maatwerkkasten doen knus aan. Deze gezellige ambiance voert ook de boventoon in de eigentijds-landelijke keuken. De houten fronten en het donkere natuurstenen werkblad maken dat je er gezellig wilt kokkerellen of borrelen met vrienden.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van WnS Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media