Modern landelijk, Beek Bouwmeesters, the art of living

Modern landelijke parel | Beek Bouwmeesters B.V.

Bas van de Beek, eigenaar van aannemersbedrijf Beek Bouwmeesters B.V. , voerde een briljant idee uit. Hij bouwde een huis waar hij met zijn gezin kan wonen dat eveneens een showroom is voor klanten. Het was een modern landelijk project waarbij hij alle expertises en mogelijkheden van zijn team bundelde. Missie geslaagd. De showroomwoning in Rosmalen is een eyecatcher op alle gebieden. Het mooie is dat een ontwerp zo echt tot leven komt.

Modern landelijk, Beek Bouwmeesters, the art of living

Zonwering buiten: Wimeta Projectzonwering.

Modern landelijk, Beek Bouwmeesters, the art of living

Zonwering buiten (screens): Ambiance Van Leeuwen.

Modern landelijk, Beek Bouwmeesters, the art of living

Schrijnwerk: Aluminiumbouw D’n Boeij. Tuinmeubelen: Sprokkelbos. Tuinontwerp + tuinleg: PUUR tuinarchitecten en hoveniers.

 

Verrassende hoogteverschillen

De rieten kap, gebikte stenen en zwarte aluminium kozijnen geven de villa een modern-landelijke boerderijuitstraling. De schoorsteen is een eigen ontwerp van roestvrij gepoedercoat staal. Een rond gemetselde put vangt al het hemelwater op dat van de daken stroomt. Wat direct in het oog springt, is het verlaagde blok van zwart Fraké-hout dat aan de zijkant vaststaat aan het huis. De verrassing bevindt zich aan de achterzijde, waar een hoogte is gerealiseerd van maar liefst tien meter, doordat er optimaal gebruik is gemaakt van het kelderniveau.

Inbouwspots: Airspots. Neolith platen keuken: Michel Oprey & Beisterveld.

Deurbeslag: Intersteel. Haarden: Het Ambacht openhaarden en kachels. E-installatie + domotica: Niko Home Control. Schilderwerken: Gevers schilderwerken. Kunst: Cobra Art Company.

 

Woonkeuken van Neolith

Zodra je de modern landelijke woning binnentreedt, loop je direct tegen het kantoor aan. Aan de rechterkant is de woonkeuken met kookeiland en strakke achterwand gesitueerd. De complete keuken is van Neolith. Deze keramische vloertegel werd eerst alleen gebruikt voor aanrechtbladen, maar zij hebben ook alle keukendeuren uit Neolith vervaardigd. De achterzijde van de open haard uit de woonkeuken annex eetkamer verwarmt het buitenterras, dat bij de keuken getrokken kan worden door de terrasdeuren te openen. De stalen trap aan het buitenterras leidt naar de tuin met jacuzzi.

Gietvloer: Solo Gietvloeren. Sanitair: Plieger. Raamdecoratie: Sunway Benelux BV.

Modern landelijk, Beek Bouwmeesters, the art of living

Modern landelijk, Beek Bouwmeesters, the art of living

Architect: A.M. Van Boven. Hoofdaannemer: Beek Bouwmeesters B.V. Rieten kap: Den Hartog Riet. Hekwerk: Tielemans Hekwerk en Tuinhout. Eiken houten balken: Van Aarle Houtbedrijf.

 

Kelder met een twist

Achter de strakke achterwand van de keuken bevinden zich de door Beek Bouwmeesters gemaakte eikenhouten trappen naar de kelder en naar de eerste verdieping. De trap naar de kelder komt uit in de woonkamer. De grote raampartijen laten voldoende daglicht binnen en de vide van zeven meter hoog geeft een prachtige zichtlijn naar boven waar de verlichte eiken spanten te zien zijn. De loungebank is op een wit eikenhouten podium geplaatst van twintig centimeter hoog.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BRUSHtxt geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Beek Bouwmeesters?