Modern-landelijke schuurwoning aan het water

Brand BBA Architecten

Op een bijzonder fotogenieke plek met vrij uitzicht over een groot plassengebied pronkt deze door Brand | BBA Architecten ontworpen modern-landelijke schuurwoning. Met het hoogwaardige geheel wist het architectenbureau perfect te beantwoorden aan de wensen van de opdrachtgevers en de schoonheid van de omgeving te verrijken.


Ontwerp

Schuurwoning, modern-landelijk, Brand BBA Architecten

Alle leveranciers van het ontwerp

Architect

Brand | BBA Architecten
Schuurwoning, modern-landelijk, Brand BBA Architecten

Doordacht totaalconcept

Een luxueus penthousegevoel met de allure van een villa zoals je die alleen op Caribische hotspots zoals Curaçao tegenkomt: zo laat de woonsfeer van deze fantastische schuurwoning zich kortgezegd omschrijven. De villa is opgebouwd uit twee delen: een hoofdgedeelte waar alle leef functies gesitueerd zijn en een met een glazen koker verbonden bijgebouw met een luxe mainsuite en een en-suite-badkamer. De voorzijde van de villa is bewust gesloten gehouden, zodat er vanuit de straatkant geen inkijk in de woning is. Aan de achterzijde is uitgepakt met grote glaspartijen die een zee aan licht doorlaten en een ultieme beleving van de buitenruimte mogelijk maken. Voor de afwerking zocht het architectenbureau naar materialen die bij de omgeving passen en gaf daar vervolgens een moderne twist aan. Denk: een langgerekte antracietkleurige steen, strak gelegd riet dat doorloopt in de hoofdgevels, verticaal aangebrachte houten latten en geprepatineerd zink.


Leefruimtes

Schuurwoning, modern-landelijk, Brand BBA Architecten

Alle leveranciers van de leefruimtes

Meubelen

Van der Donk Interieur

Gashaard

Daniëls Openhaarden

Verlichting

Jacco Maris Design

Warmte door openhaarden

Het leefgedeelte is in één grote ruimte vormgegeven. De oogstrelende keuken is zo gepositioneerd dat er een subtiele afbakening tussen de living en het kook- en eetgedeelte is gecreëerd. In beide delen prijkt een prachtige haard van Daniëls Openhaarden. Voor de living ontwierp en realiseerde het bedrijf een authentieke hout gestookte haard met een ombouw van blauwstaal. In de leefkeuken schittert een vrij hangende haard met een groot, rond plateau van staal en leer.


Exterieur

Schuurwoning, modern-landelijk, Brand BBA Architecten

Alle leveranciers van het exterieur

Schuurwoning, modern-landelijk, Brand BBA Architecten

Heerlijke buitenruimte

Om de schuurwoning is een prachtige tuin gelegen met een weelderig doch strak karakter. Al wandelend door de enorme buitenruimte ontwaar je een diversiteit aan planten en bloemen, diverse loungeplekken en bijzondere objecten, waaronder een luxe tuinkamer en een eigen aanlegsteiger waardoor de opdrachtgevers makkelijk met een sloepje het water op kunnen. Door het schitterende samenspel van architectuur, interieur en buitenruimte is een totaalplaatje ontstaan dat klopt tot in de details en waarin je de schoonheid van elk element optimaal beleeft.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 30-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jaro van Meerten