Modern Landelijk, LEN Architectuur, the art of living

Modern landelijke villa | LEN Architecten

Architect Lenny van de Sande werd ingeschakeld voor deze woning in de provincie Noord-Brabant. De bewoners – een gezin met vier kinderen – wilden graag groter wonen. Rust en ruimte stonden bovenaan de wensenlijst. Het ontwerp met de prachtige details in de modern landelijke stijl komt mooi tot uiting in de groene omgeving.

Woonbeton vloer: Berkers Vloeren. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Maatwerk: Johan Herijgers B.V. Interieurbedrijf: De Toren Interieurs. Binnenhaard: Vestia kachels B.V.

Modern Landelijk, LEN Architectuur, the art of living

Elektrische installaties: Tange Electrotechniek. Verlichting: L.A. Licht+.

 

Verticale lijnen

Lenny was bijna drie jaar bezig met het modern landelijke project, dat een speciale betekenis voor haar heeft omdat haar zus en schoonbroer de bewoners zijn. Vóór de woning bevindt zich een vrij drukke verbindingsweg; een reden voor Lenny om die kant van de woning redelijk afgesloten te houden en in het interieur de verticale lijnen te benadrukken. Door het accent op de verticale lijnen, wordt de zijkant van de woning meestal gebruikt als entree. Vanuit daar loop je de hoek om en de keuken in, die zo is gepositioneerd dat je zicht hebt op de siertuin en het voetbalveldje aan de zijkant van de woning.
Modern Landelijk, LEN Architectuur, the art of living

Stalen Binnendeuren: De Rooy Metaaldesign. W-Installatie: De Bruijn Installatiewerken. Sanitair:Bongio / Luca Sanitair.

Modern Landelijk, LEN Architectuur, the art of living

Kozijnloze binnendeuren en deurgrepen: Xinnix Door Systems BV.

 

Naadloze overloop

De ruime, modern landelijke woning bevat veel glas zodat buiten en binnen naadloos in elkaar overlopen. De pui aan de kant van de keuken loopt vanaf de begane grond volledig door naar de nok van het rieten dak. Ook de handgesmeerde vloer in beigetint zorgt voor eenheid in de complete woning. Er is een smaakvolle combinatie gemaakt tussen hout en materialen in witte en zwarte accenten voor een rustige, sobere en lichte uitstraling.

Modern Landelijk, LEN Architectuur, the art of living

Glazen puien/ aluminium ramen en kozijnen: Metaglas.


“Het exterieur volgt in mijn ontwerpen altijd op het interieur”


Modern Landelijk, LEN Architectuur, the art of living

Architect: LEN Architectuur. Hoofdaannemer: Bouwbedrijf Gelens. Zonwering: Warema Nederland. Tuinarchitect: P. Maas Hoveniersbedrijf.

 

Oog voor detail

Lenny heeft door de hele woning details aangebracht ten behoeve van de zichtlijnen en voor het integreren van daglicht. Zo zie je vanuit de woonkamer – die grenst aan de eethoek – door smalle panelen het kerkje in de verte waar lang geleden de kinderen zijn gedoopt. Dit soort details geven de woning een persoonlijk verhaal, iets wat Lenny in al haar ontwerpen toepast. De witte kastenwand in de woonkamer verbergt de tv, waardoor ook hier de rust wordt behouden.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BRUSHtxt, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Dré Wouters

_____
Wil je meer projecten zien van LEN Architectuur?