keukeneiland | WnS Architecten, the art of living

Modern-landelijke villa met keukeneiland | WnS Architecten

Terugkeren naar de plek waar je bent opgegroeid: voor de bewoonster van deze villa in het Westland was het een droom die uitkwam. Samen met haar man kocht ze een perceel op haar geboortegrond. The Art of Living sprak met architect Dave Smelt van WnS Architecten en interieurontwerper Jeanine Bruinings van Het Interieur Spreekuur en Indus- trieelwonen.nl over de totstandkoming van deze modern-landelijke villa met prachtig keukeneiland.

Stalen deuren: De Regt Stalenproducten. Haard: Open Haarden & Schouwen Centrum Deurne.

keukeneiland | WnS Architecten, the art of living

Kunst: Cobra Art. Raamdecoratie: Robiflex.

Domotica: Busch Jaeger. Inrichting: Industrieel Wonen. Art Stucadoor: Springer Stucdesign. Interieurontwerp: Het Interieurspreekuur. Keuken: Bouwpartner Nieuw Leven. Parketvloer: Hoek & Den Holder Vloeren. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V.

 

Van ontwerp tot realisatie

Op de grond die de vrouw des huizes en haar man kochten, bevond zich vroeger de moestuin van haar ouders. Om dit perceel om te toveren tot een plek waar ze samen oud kunnen worden, zochten ze stad en land af naar een architect die niet alleen op papier wist te zetten wat zij voor ogen hadden, maar die hen óók zou begeleiden tijdens het bouwproces. WnS Architecten uit Wateringen bleek de geschikte partij. Architect Dave Smelt adviseerde hun om voor de methode staalframebouw te kiezen en legt uit: “Je boekt er tal van voordelen mee: de ruwbouw is twee tot drie maanden sneller klaar, er is ontwerptechnisch meer mogelijk met een stalen constructie dan bijvoorbeeld met hout, de woning heeft een hogere isolatiewaarde én een betere akoestiek dan een traditioneel gebouwd huis.”

Binnendeuren: Mastermate.

keukeneiland | WnS Architecten, the art of living

Beton: Schellevis Beton. Tuinmeubelen: Hartman. Tuinaanleg: Kleijweg Hoveniers. Terrasverwarming: HEATSTRIP®.Buitenkozijnen: Pascal Ramen En Deuren. Architect: WnS Architecten.

 

Het hart van het huis

Eenmaal binnen zie je meteen dat de living en keuken in open verbinding staan met elkaar, ondanks de doorkijkhaard die als roomdivider dient. Voor de bewoners vormt deze ruimte met keukeneiland het hart van het huis. Hier komen ze samen met hun naasten om gezellig de dag te bespreken of van het goede leven te genieten. Een leuk detail in de keuken is het hoekraam naast de plafondhoge maatwerkkast. Dave: “Toen de bewoners op zoek gingen naar de perfecte keuken, spraken ze veel keukenbouwers die niets met het karakteristieke hoekraampje konden aanvangen en die zelfs adviseerden het achterwege te laten. Dat zou echter zonde zijn geweest, want lichtinval van verschillende kanten doet zoveel met beleving van je woning. Licht geeft je woning zoveel meer dimensie.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____ 
Wil je meer zien van WnS Architecten?