Modern landhuis | Maas Architecten
Modern landhuis | Maas Architecten
Modern landhuis | Maas Architecten
previous arrow
next arrow
Slider

Strak & modern landhuis | Maas Architecten

Huis en omgeving vullen elkaar aan

Strak. Dat is het eerste woord dat je te binnen schiet wanneer je dit landhuis ziet. Gelegen op een oud landgoed steekt de moderne woning af tegen de natuurlijke achtergrond. Toch lijken het huis en de omgeving elkaar aan te vullen. Buiten en binnen zijn één: precies zoals Maas Architecten het bedoeld heeft.

In de voortuin op het zuiden staat een grote treurwilg. Deze werd als uitgangspunt gebruikt bij de oorspronkelijke bouw. De boom vormt een prachtige zonwering in de zomer dankzij het dichte bladerdak. In het najaar verliest hij zijn bladeren en schijnt de zon er juist warm doorheen. De overige zonwering bestaat uit overstekken aan de buitenkant en zonwerend glas in de hoge pui die doorloopt van beneden naar boven. Die hoge pui verbindt beneden en boven, binnen en buiten.

Voldoende privacy

Van de straat af kom je op een vanzelfsprekende manier uit bij de entree en de plaats waar de auto’s geparkeerd worden. De veranda met terras aan de voorzijde biedt voldoende privacy om gebruik te maken van de voortuin, alsof het een achtertuin is.

Hal, entree, houten trap, kunst, modern landhuis, Maas Architecten

Tropic Parket Jan van Benthem leverde het hout voor de trap en het parket.

De woning is voorzien van het akoestisch plafondsysteem van Sto (StoSilent Top).

Hoge plafonds & grote ramen
De eerste ruimte waar je binnenkomt, is de hal. Deze is niet breed, maar wel heel hoog. De elegante houten trap werd bekleed door Tropic-Parket Jan van Benthem. Glazen taatsdeuren geven toegang tot de zitkamer met in het midden een opvallend schilderij. Centraal staat een grote hoekbank voor een open haard. De meubelen werden geleverd door Smellink Wonen. De televisie is weggewerkt achter plaatstaal dat één geheel vormt met de ombouw van de haard. Een verhoging van voor naar achter in het plafond zorgt ervoor dat je je niet opgesloten voelt.

Grote ramen zorgen voor een onbetaalbaar uitzicht op zowel de voor- als de achtertuin. Ook vanuit de keuken, met kookeiland, haard en een grote tafel, is er prachtig zicht op de monumentale treurwilg in de tuin.

De zitkamer kijkt uit op de voor- en de achtertuin, waardoor je een gevoel van vrijheid ervaart.

Open haard, televisie, plaatstaal, sfeervol, modern landhuis, Maas Architecten


“Grote ramen zorgen voor een onbetaalbaar uitzicht op zowel de voor- als de achtertuin”


Het prachtige en functionele design van Gerwens Küchen is een echte ‘eyecatcher’.

Grote houten tafel, meubilair, Smellink Wonen, sfeervolle haard, open haard, modern landhuis, Maas Architecten

De bewoners zijn vaak te vinden in de keuken, waar ze uitzicht hebben op de zonnige voortuin.

Studeerkamer, bureau, kunst, schilderijen, grote ramen, zicht op de tuin, modern landhuis, Maas Achitecten

Eén vloeiend geheel
Aan de achterzijde van de woning bevinden zich de berging, een studeerkamer en het slaapgedeelte van de ouders. De slaap- en badkamer zijn één vloeiend geheel. Van de kledingkast loop je in één keer door naar de badkamer en achter een kastenwand die door de bewoners zelf werd gebouwd, staat het bed van Swiss Sense.

Het opvallendste element aan de badkamer is de grote groene natuurstenen kast om de wasbakken heen. Deze vormt één compleet geheel: zelfs de nerven lopen door in de lades, waardoor die amper opvallen. Verder beschikt de badkamer over een vrijstaand bad, inloopdouche, sauna en Geberittoilet.

Het bad staat tegenover het exclusieve Swiss Sense bed, recht voor het raam van de achtertuin.

Badkamer, slaapkamer, een geheel, vrijstaand bad, grote ramen, zicht op de tuin, modern landhuis, Maas architecten


“Het opvallendste element aan de badkamer is de grote groene natuurstenen kast om de wasbakken heen”


Slaapkamer, tweepersoonsbed, houten vloer, strak, modern landhuis, Maas Architecten

Op de bovenverdieping bevinden zich drie slaapkamers, ieder met een eigen badkamer.

Het opvallende natuursteen komt zowel op de boven- als benedenverdieping terug.

Natuurlijk licht
Bijzonder is het “Schollenglass” in de wand. Kleine scherfjes glas zijn samengesmolten en vervolgens gepolijst. Het resultaat is een semi-transparante wand waar je niet doorheen kunt kijken, maar waar het licht wel doorheen valt. Het geeft een warme uitstraling en het licht valt via het dakraam boven de wasbak door de wand heen.

Ook de drie slaapkamers op de bovenverdieping hebben ieder hun eigen badkamer. Eén slaapkamer sluit aan een balkon met een beloopbare glazen vloer. De lichtstraat is bedoeld om zoveel mogelijk licht te genereren op de veranda en in de woonkamer.

Duurzaam & milieuvriendelijk
Maas Architecten heeft samen met aannemer Steggink de woning zeer duurzaam en milieuvriendelijk afwerkte met een goede buitengevelisolatie en driedubbel glas. Zonnecellen op het dak voor de elektriciteit, zonnecollectoren voor de verwarming van het water in de boiler en duurzame ledverlichting met bewegingssensoren maken het plaatje compleet. De verlichting en de haarden worden centraal bediend via de domotica installatie.

Iedere dag vakantie
“Dankzij de prettige indeling, de onderhoudsvriendelijke tuin en de natuurlijke omgeving met het centrum op loopafstand is het iedere dag alsof we op vakantie zijn”, aldus de bewoners.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 02 | mrt | 2018


Tags: , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media