Modern landhuis met internationale allure

DENOLDERVLEUGELS

De bewoners van dit royale landhuis twijfelden tussen verhuizen of nieuw bouwen op hun eigen perceel. Ze waren enorm verknocht aan hun prachtige woonplek in een groen buitengebied. Na het zien van foto’s van een door architectenbureau DENOLDERVLEUGELS gerealiseerde villa, was de keuze snel gemaakt. Onder de bezielende leiding van het bureau werd een nieuwe woning ontworpen ter vervanging van de bestaande woning. Dit resulteerde in een modern landhuis met internationale allure, dat volledig op de toekomst is voorbereid.


Ontwerp

DENOLDERVLEUGELS

Alle leveranciers van het ontwerp

Buitenstenen

Petersen Benelux
Landhuis, verbouwen, Denoldenvleugels

Doordacht ontwerp

Wat direct opvalt is de harmonieuze relatie die de indrukwekkende architectuur van het landhuis, gelegen in het midden van een groot perceel, met haar omgeving aangaat. Zo is er vanuit alle zijden zicht op de groene buitenruimte, die optimaal kan worden beleefd via plafondhoge raampartijen.

Het ontwerp kenmerkt zich door een krachtige horizontale belijning met een rondom aangebrachte rand. Het materiaal- en kleurgebruik is bewust ingetogen gehouden en staat daardoor volledig in dienst van het bijzondere vormconcept. De gevels zijn uitgewerkt in een elegante, langgerekte gevelsteen die doorloopt in de gecreëerde rand. Hierdoor heeft de villa een modern, monolithisch karakter gekregen. Het dak, bekleed met vlakke leipannen, plooit zich als een origami kunstwerk over het onderliggende programma en voorziet het landhuis zo van internationale allure.


Leefruimtes

Landhuis, verbouwen, Denoldenvleugels

Alle leveranciers van de leefruimtes

Interieur

Van der Donk Interieur

Maatwerk keuken

RMR Interieurbouw

E-installatie & W-installatie

Van Aken Installaties

Badkamer

Scheffer Badkamers

Groots wonen

De strakke zichtlijnen zijn doorgetrokken in de woning, waar een modern-warm interieur een fijne, geborgen sfeer creëert. Om het gevoel van eenheid te versterken, is er gekozen voor verschillende vides die de verticale ruimtes verbinden. Hierdoor kan de grootsheid van de woning maximaal worden ervaren, zonder het gevoel van geborgenheid los te laten. Door de keuze voor een akoestisch houten plafond is ook de geluidsbeleving gewaarborgd. Het landhuis bestaat uit drie verdiepingen, waaronder een half verdiept souterrain met aparte ingang vanaf de buitenkant. Alle hoofdvoorzieningen, inclusief luxe mastersuite, zijn op de begane grond gesitueerd. Om ook in de toekomst gemakkelijk binnen de woning te kunnen bewegen, is er in het landhuis een lift geplaatst. Daarnaast is de woning volledig zelfvoorzienend, dankzij een natuurvriendelijke palletkachel en een flink aantal zonnepanelen die zijn opgenomen in het tuinplan.


Exterieur

Landhuis, verbouwen, Denoldenvleugels

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinontwerp

De Hofmeesters

Tuinverlichting

Tuin ID Lichtenvoorde

Fantastische totaalbeleving

Alle elementen, binnen en buiten, vormen samen één krachtig beeld – het resultaat van een goed doordacht concept waarin, naast de architectuur, ook de hoofdaanzet van het interieur en de tuin zijn meegenomen. Dit wordt versterkt door een uitgekiend verlichtingsplan, die het landhuis ‘s avonds in een betoverende sfeer hult. Hierdoor genieten de bewoners op ieder moment van een fantastische totaalbeleving

Editor: Media team

Datum: 22-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jaro van Meerten