Modern met een sprankeling van warmte en gezelligheid

VloerenExclusief

Wat ooit een parfummuseum was, gelegen in het groen, is vandaag de dag het toonbeeld van eigentijds en sfeervol wonen. Enkele jaren geleden werd het pand onder leiding van de nieuwe eigenaren grootschalig verbouwd. De smaakvolle en met zorg gemaakte keuzes resulteerden in een moderne villa met een sprankeling van warmte en gezelligheid – een sfeer die onder meer bereikt werd met prachtige houten vloeren van VloerenExclusief.


Benedenverdieping

Warmte, sfeervol, VloerenExclusief, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Vloeren

VloerenExclusief

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Verbonden en eigen

Het interieur is een perfecte weerspiegeling van de warme persoonlijkheid van de bewoners. Het hartelijke stel wist een werkelijk adembenemend geheel te creëren, dat zich laat omschrijven als sfeervol, luxueus en tegelijkertijd heel gemoedelijk. Alle woonfuncties liggen verspreid over één woonlaag, waardoor de villa direct levensloopbestendig is. Door de speelse indeling zijn overal fijne hoekjes ontstaan, die ieder een eigen beleving van de villa mogelijk maken. “De oorspronkelijke plattegrond hebben we compleet veranderd: waar eerst de keuken zat, zit nu onze slaapkamer, en waar voorheen de slaapkamer lag, hebben we nu een grote leefkeuken gemaakt”, lichten de bewoners toe. De ruimtes zijn zo ingedeeld dat ze met elkaar in verbinding staan, maar ook hun eigen functie hebben behouden. Zo worden de donkerkleurige leefkeuken aan de voorzijde en smaakvolle living aan de achterzijde verbonden door een open eetruimte met meterslange eettafel. “We zitten hier heel vaak, gezellig met vrienden of met elkaar”, aldus de bewoners. “De eettafel hebben we op maat laten maken, zodat we er met een groot gezelschap kunnen zitten. Door de smalle vorm is het tegelijkertijd fijn om er lekker met z’n tweetjes te tafelen.”

Overal in de woning zijn bijzondere elementen te vinden, zoals een grote kastenwand die het imposante karakter van de entree benadrukt, en zwarte accenten, bijvoorbeeld in de vorm van stalen handgrepen. De bewoners: “We wilden nergens klinken in het huis, daarom hebben we een smidse gevraagd om grote grepen van staal te maken, die je terugziet op de deuren en kast van de keuken.” Andere sfeermakers zijn de twee haarden. Bij de living vinden we een haard op vloerhoogte, die gecombineerd met een luxueus behang op de wand een ware blikvanger vormt. In dezelfde ruimte bevindt zich een doorkijkhaard die de living en het zitje aan de andere kant van de wand op een speelse wijze van elkaar scheidt. Door de open indeling geniet je ook vanuit de leefkeuken en eettafel van het sfeervolle schouwspel van de haard.

In het interieur zorgen prachtige houten vloeren van Vloeren-Exclusief voor een warme, maar rustige basis. De vloeren zijn aan de hand van hoge kwaliteitsstandaarden geselecteerd en daarna op maat gemaakt, geleverd, gelegd en afgewerkt. Voor de entree, leefruimte en mastersuite resulteerde dit in een houten vloer met extra lange planken, die de ruimtelijkheid van de bungalow benadrukken. In de living ligt eenzelfde houten vloer, maar dan in reuzevisgraatmotief. De vloeren zijn afgewerkt met dunne donkere plinten, die zorgen voor een luxueuze touch. “Samen met de bewoners hebben we gekozen voor een houtsoort met een pure uitstraling, die de natuurlijke tekening van het hout laat zien”, vertelt Anita van der Heijden, oprichter en eigenaresse van VloerenExclusief – een bedrijf dat al meer dan 25 jaar gespecialiseerd is in maatwerk parketvloeren. “De vloeren zijn behandeld met een ultramatte lak, waardoor het hout zijn originele warme kleur heeft behouden. Daarnaast hebben we bij de keuze van de vloer rekening gehouden met de geschiktheid voor vloerverwarming. De opbouw van de plank is zodanig dat deze uitermate geschikt is voor vloerverwarming.” Aan het warme contact tussen de bewoners en Anita is op te maken dat het traject met veel succes is verlopen. De bewoners: “Anita heeft ons erg goed geadviseerd, haar betrokkenheid was enorm plezierig. We zijn heel blij met de keuze voor de vloeren: ze maken de woonsfeer compleet.”


Bovenverdieping

Warmte, sfeervol, VloerenExclusief, The Art of Living

Boetiekhotelgevoel

De spreekwoordelijke kers op de taart is de luxe master-suite met uitzicht op de groene tuin. De slaapkamer heeft een rijke uitstraling dankzij de keuze voor hoofdzakelijk donkere tinten. De badkamer ademt een chique boetiek-hotelgevoel. De houten vloer loopt hier op leuke wijze over in donkere marmeren tegels, waarbij de verspringende legwijze de overloop verzacht. Dit verspringende karakter is ook toegepast bij de wand bij het wastafelmeubel, waar glanzende mozaïektegels schitteren. In combinatie met de verschillende ronde spiegels is zo een prachtig samenspel van vormen en materialen ontstaan. De badkamer is luxe uitgevoerd met een riante inloopdouche, sauna en groot ovaal ligbad, vanwaar het heerlijk wegkijken is naar buiten. De bewoners: “We zijn heel tevreden met het eindresultaat. Het is een eigentijds, luxueus en gezellig huis geworden. Tegelijkertijd is het tijdloos: over twintig jaar wonen we hier nog met veel plezier!”


Exterieur

Warmte, sfeervol, VloerenExclusief, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Louvredaken

Livium BV

Strak en eigentijds

De bungalow ligt verscholen in een schitterende omgeving en wordt omringd door een riante tuin, die een sfeervol groen kader vormt om de woning heen. De schoonheid van het totaalbeeld roept een heerlijk rustgevend gevoel op. “We zijn hier zo’n zeven jaar geleden komen wonen”, vertellen de gastvrije bewoners. “We hebben het huis eerst 3,5 jaar gehuurd in de originele staat. Daarna hebben we de woning gekocht en naar eigen inzichten samen met een hele goede vriendin verbouwd. Zij dacht bijvoorbeeld mee over de perfecte afstemming van kleuren en materialen. Dankzij haar is het zo’n prachtig geheel geworden.” In het verbouwproces ging, op de bestaande vorm na, alles op de schop. Zo zijn de authentieke stenen waarmee de gevels van het huis vroeger bekleed waren, verruild voor strakgestucte wanden, waardoor de bungalow een eigentijds karakter heeft gekregen. Om het contact met het omringend natuurschoon te waarborgen, is de woning voorzien van grote glaspartijen. Hierdoor geniet je vanuit de riante leefruimte en mastersuite van een uniek zicht op de groene tuin met zwembad en gastenverblijf.

Editor: Media team

Datum: 27-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Patrick Meis