• Architect
  Lab32 Architecten
  Geulle | www.lab32architecten.nl
 • Hoofdaannemer
  Bouwbedrijf Fleuren
  Venray | www.bouwbedrijffleuren.nl
 • Stalen trap
  Styls
  Ysselsteyn | www.styls.nl
 • Schilderwerken en behang
  E. Steenbakkers Schildersbedrijf
  Geldrop
 • Dakwerk
  Crooijmans Dakbedekkingen
  Deurne
 • Keuken- en badkamermeubel – roomdivider – maatwerk interieur
  Bad en Keuken Design Sevenum
  Sevenum | www.bad-kamer.nl
 • Haard
  Element4
  Zwolle | www.element4.nl

Modern strakke villa | Lab32 architecten

Een levensloopbestendige villa met modern strakke uitstraling en ultiem wooncomfort. Met deze woondroom start het verhaal van deze schitterende nieuwbouwwoning, gelegen in een prachtig Limburgs buitengebied. Het ontwerp van de villa staat op naam van Lab32 architecten. Het bureau wist de wensen van de bewoners en de eigen strak-minimalistische handtekening op inventieve wijze samen te brengen en zo de droomvilla tot leven te wekken. Het resultaat is een villa waar de bewoners al vanaf de eerste dag optimaal van genieten.

Gevelstenen: Kusters 2.0. Garagedeur: De Kock Raam en Deurtechniek

Eigentijdse architectuur

De indrukwekkende modern strakke villa is gelegen in een relatief nieuwe groene woonwijk, die in de afgelopen twintig jaar is gerealiseerd. Met haar strakke vormentaal, minimalistische uitstraling en mooie materialisatie rijst de villa als het ware uit haar groene kader, wat een bijzonder aansprekend beeld oplevert.

Stalen trap: Styls. Schuifdeur + glazen deur: Strakk Interieur. Roomdivider: Bad en Keuken Design Sevenum. Haard: Element4

Warme woonsfeer

Naast het ontwerp van de architectuur was Lab32 ook verantwoordelijk voor de plattegrond, de opstellingen van interieurelementen en het verlichtingsplan. Dit resulteerde onder andere in smaakvol aangeklede leefruimtes met een prettige onderlinge verbinding. De ruimtes zijn bereikbaar via een royale hal met grote schuifdeuren van getint glas en een spectaculaire glazen vide, waardoor er veel licht de twee etages bereikt. De verschillende vertrekken worden met elkaar verbonden via heldere zichtlijnen.

Schilderwerken en behang: E.Steenbakkers Schildersbedrijf. Meubelen zithoek: Thomassen interieurs

E-installatie: Elektro bedrijf Zoll. Keuken- en badkamermeubel: Bad en Keuken Design Sevenum

Keuken- en Badkamermeubel: Bad en Keuken Design Sevenum. W-installatie: Smits Installatiebedrijf

Italiaans design

Centraal op de begane grond staat een leefkeuken van Italiaans design. De combinatie van donkerkleurig hout met een wit blad geeft de keuken een warme en tegelijkertijd moderne uitstraling. Een low-dining tafel biedt de mogelijkheid om lekker uitgebreid te tafelen – tevens een belangrijke woonwens. De leefkeuken staat in open verbinding met een living dankzij een rechthoekige doorkijkhaard en een roomdivider waarin aan de kant van de keuken een koffienisje is gecreëerd en aan de kant van de living een tv. Door de fijne menselijke maat voelen de ruimtes knus aan. Het zicht op de schitterend vormgegeven tuin maakt het woongenot in de leefvertrekken compleet.

Parasol: Fatboy the Original

Zwembad: New atlantis. Tuinontwerp en aanleg: Tuindesign & styling Ves Reijnders. Buitengevelisolatie met gepleisterde afwerking en stucwerk binnen: Stucadoorsbedrijf R.Seuren Grubbenvorst

Architect: Tuinmeubelen: Design 2 Chill. Tegelwerk/bestrating: René Thijs natuursteen

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van Lab32 Architecten?