Modern tuinontwerp met een knipoog

MBI De Steenmeesters

Deze prachtige dorpstuin biedt ruimte voor een fraai zwembad. De indeling is daar zorgvuldig op aangepast. Door te kiezen voor complementaire randafwerkingen binnen het tuinontwerpzijn er geen drukke overgangen en oogt het geheel rustig en esthetisch. De gekozen ‘planken’, in combinatie met de groene bordersen bomenverzachten demoderniteit van dezetuin, waardoor deze mooi in evenwicht is.Een stijlvolle plek om te loungen in de zon.  

MBI De Steenmeesters, zwembad, Tuinontwerp, MBI, The Art of Living

Naadloos tuinontwerp  

Om tot een fraai tuinontwerp te komen zijn er een heleboel keuzes te maken. Of je nu een zwembad in de tuin wilt of een vijver, eenheid is ‘key’. De laatste jaren wordt dan ook in tuinontwerpen gezocht hiernaar. Men geeft de voorkeur aan een ‘naadloos tuinontwerp’ waar alles in elkaar overloopt, het liefst zonder storende overgangen in materiaalsoorten en kleuren.  

De juiste sierbestrating 

Een zwembad of vijver brengt een hoop tuinplezier, maar kan ook overheersend overkomen. Bij een naadloze aansluiting in de tuin wordt gezocht naar materialen die een verbinding aangaan met de omgeving. Hierin speelt de juiste keuze van sierbestrating een belangrijke rol. Daarom biedt MBI zogeheten GeoCeramica® Specials: maatwerkelementen die volledig complementair zijn aan het terras. Zo worden storende stijlbreuken voorkomen. Dit geeft meer rust in het ontwerp. De gebruikte ‘planken’ zijn van hetzelfde materiaal vervaardigd. Deze bieden de klassieke houtlook in design en formaat, maar dan met functionele voordelen van keramische tegels.   

Maatwerk trap- en randtegels  

Om tegemoet te komen aan het ‘naadloos ontwerpen’ biedt MBI maatwerkelementen aan zoals zwembadranden, vijverranden en traptreden; geheel op maat gemaakt van hetzelfde design als de uitgekozen terrastegels. Binnen de GeoCeramica® collectie zijn van elk design maatwerkelementen te bestellen. Een bijzonder fraaie, esthetische oplossing voor bijvoorbeeld een luxe zwembadtuin. De elementen kun je bestellen via een erkende MBI-dealer waarmee je jouw wensen goed afstemt. Omdat dit maatwerk betreft, dien je uiteraard rekening te houden met een wat langere levertijd. Eenmaal geïnstalleerd kun je jarenlang genieten van je tuin met zwembad of vijver. GeoCeramica® is namelijk ook goed bestand tegen onder andere krassen en chloor.  

Materiaalkeuze: 

Gebruikte sierbestratingsmaterialen: GeoCeramica Evoque in de kleur Perla en GeoCeramica Wood in de kleur Havanna (MBI De Steenmeesters)  

Editor: Media team

Datum: 15-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters-Overkamp

Fotografie: MBI