Moderne architectuur | Hoogeveen Architecten

Moderne architectuur | Hoogeveen Architecten

Aan je ene hand een nieuwbouwwijk, aan de andere eilandjes omringd door water. Althans, in eerste opzicht. Zodra je de brug over rijdt richting deze verborgen villa komt zij langzaam tevoorschijn. Deze villa is door architecten Koen en Arjen Hoogeveen van Hoogeveen Architecten zorgvuldig ontworpen en gerealiseerd met respect voor de geschiedenis van het gebied: de oude vuurlinie. Het huis heeft de bijnaam ‘binnenstebuiten gekeerde fort’ gekregen, omdat het landschap als het ware over het huis is getild. De moderne architectuur vloeit hierdoor prachtig samen met het groene aanzicht.

Gietvloer: Bruizt BV.

Moderne architectuur | Hoogeveen Architecten

Groots genieten

Licht kleurgebruik met af een toe een donkere uithaal in houtgebruik vormt de boventoon en rode draad in deze woning. Het geeft rust en ruimte en zorgt voor eenheid. De living is groot van opzet; hier heb je zicht op de gehele hoogte en breedte van de woning. De haard zorgt voor een sfeervolle afscheiding tussen de zithoek en het keukengedeelte, zonder dat de ruimte in tweeën wordt gesplitst. Zo behoudt de woning haar gevoel van ruimtelijkheid.Moderne architectuur | Hoogeveen Architecten

Sauna: Saunabouw Wilton.

Realisatie badkamer: Meijer Tegels & Sanitair. Interieurbouw: Creavorm.

 

Apenstaartje binnentuin

De moderne architectuur van de woning heeft iets weg van een apenstaartje waarbij de binnentuin het beginpunt is. Of eindpunt, het is maar net hoe je het bekijkt. Deze tuin zorgt voor een directe verbinding met de natuur vanuit alle omliggende ruimtes die hier zicht op hebben. Het brengt een ruimtelijk gevoel in deze toch al lichte ruimte. De vormgeving van deze ruimte staat haaks op de traditionele architectuur, waarbij één lange hal de connectie vormt tussen verschillende ruimtes. In de hal bevindt zich nog een andere eyecatcher: de trap.

Moderne architectuur | Hoogeveen Architecten

Architect: Hoogeveen Architecten.

Moderne architectuur | Hoogeveen Architecten

Licht centraal

De en-suite badkamer van de ouders is even rustig vormgegeven als de rest van de ruimtes. De aandacht wordt hier gevestigd op de plafondhoge print op de muur achter de vrijstaande badkuip. Een persoonlijk element van de bewoners, die in de printwereld werkzaam zijn. Het eindresultaat is een echt familiehuis geworden met veel hoekjes en plekjes om je terug te trekken. De kinderen hebben beide een eigen loft op de bovenverdieping, inclusief balkon mét uitzicht over het water en eigen badkamer.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van Hoogeveen Architecten?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 06 | okt | 2020


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media