Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken
Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken
Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken
previous arrow
next arrow
Slider

Moderne architectuur | Studio Marco van Veldhuizen

De indrukwekkende villa is gelegen op een prachtige zichtlocatie in een sfeervol dorp. De aansprekende moderne architectuur met bijzondere gevelstructuur, tijdloze uitstraling en een combinatie van verschillende natuurlijke materialen, verraadt al gauw dat het hier om een woning van Studio Marco van Veldhuizen gaat. Maar toch heeft de villa ook een heel eigen karakter waarin de persoonlijkheid van de opdrachtgevers terugkomt.

Karakteristiek geheel

Het vertrekpunt van de woning was een eigentijdse uitstraling in combinatie met warme elementen. “Dit samenspel zie je terug in de keuze voor strakke vormen, zoals de rechte muren, de schild kap en het lijnenspel in de gevel, aangevuld met houten details, een sierlijke, dunne baksteen en een rieten bekleding voor de kap. Deze elementen samen zorgen voor een sfeervol, karakteristiek geheel. De woning heeft hierdoor geen typische nieuwbouwuitstraling, maar wekt de indruk dat het er al jaren staat. Precies wat de opdrachtgevers voor ogen hadden.”

De verlichting van Authentage zorgt voor een authentieke uitstraling in de woning.

Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken

De haarden zijn geleverd door Kachels en Openhaarden Jan de Bruijn en voorzien van leer van het merk Alphenberg. De schitterende verlichting, (zit)meubels, carpet en stoffen zijn van Layer by Adje.

Levensloopbestendig

Daarnaast wilden de opdrachtgevers graag dat de woning levensloopbestendig werd. “Dit hebben we opgelost door een bijgebouw te creëren. Een soort minihuisje met een eigen uitstraling voor de master bedroom, dressing en badkamer, waardoor het mogelijk is om gelijkvloers te wonen én te slapen. Het bijgebouw en de villa worden verbonden door een corridor, waardoor ze geen losse elementen vormen, maar met elkaar in contact blijven.”

Spectaculaire leefkeuken

Het interieur is al even spectaculair als de buitenkant van de woning. Er is gekozen voor een mix van verschillende texturen, waardoor alle materialen elkaar versterken. “Door te werken met rijke materialen zoals messing, natuursteen en leer heeft het interieur een heel luxe, maar ook persoonlijke uitstraling gekregen”, aldus Marco.

De verlichting boven het kookeiland is speciaal ontworpen en vervaardigd voor deze woning door Layer by Adje. Ook de eettafel is een product van dit bedrijf. Absolute eyecatcher is de grote leefkeuken, vervaardigd door RMR Interieurouw, met zes meter hoge kastenwand, uitgevoerd in een stijlvol donkerbruin eiken, en het eveneens zes meter lange aanrechtblad van natuursteen. De vloer is bekleed met een prachtige natuursteen in een grijze tint. Het natuursteen is afkomstig van Revy Stone.

Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken

Het totale interieur werd op maat gemaakt door RMR Interieurbouw.

Lamp door Adje Verhoeven

Op de begane grond vormt de grote leefkeuken met zes meter hoge kastenwand, uitgevoerd in een stijlvol donkerbruin eiken, en het eveneens zes meter lange aanrechtblad van natuursteen, de absolute eyecatcher. De vloer is bekleed met een prachtige natuursteen in een grijze tint. De schitterende lamp, door Adje Verhoeven speciaal voor deze woning ontworpen, zorgt voor dé finishing touch. De sierlijke, dunne lichtbuisjes lijken als een soort regendruppels naar beneden te vallen, wat zorgt voor een uniek beeld – zeker in combinatie met de lange, grote objecten, het donkere eiken en het natuursteen.

Moderne architectuur, Marco van Veldhuizen, levensloopbestendig, eigentijds, luxe villa

Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken

De bijzondere verlichting is van Layer by Adje. De houten vloeren in de woning zijn gerealiseerd door WOOD! by Vorselaars.

Aparte ruimte voor dochters

De eerste verdieping is het domein van de dochters van de opdrachtgevers. “We hebben twee aparte studio/ appartementen gecreëerd, met een eigen slaap-, baden kleedkamer, waar zij zich heerlijk in terug kunnen trekken”, aldus Marco. “Daarnaast hebben we een grote kelder gecreëerd met een bar met dansvloer en fitness, zodat er ook voldoende mogelijkheden zijn voor ontspanning en plezier.” De bouw werd door de studio en een bouwbegeleidingsbedrijf begeleid. “Het fijne contact met de opdrachtgevers stond telkens centraal, in het beginstadium, tijdens de ontwerpfase, maar ook tijdens de bouw. Hierdoor is alles heel goed verlopen. En zelfs nu spreken we elkaar regelmatig. Dat maakt dit project extra bijzonder!”

De bouw werd door de studio en een bouwbegeleidingsbedrijf begeleid. “Het fijne contact met de opdrachtgevers stond telkens centraal, in het beginstadium, tijdens de ontwerpfase, maar ook tijdens de bouw. Hierdoor is alles heel goed verlopen. En zelfs nu spreken we elkaar regelmatig. Dat maakt dit project extra bijzonder!”

Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken

De buitenmeubelen zijn van Borek parasols | outdoor furniture.

Moderne achitectuur, Studio Marco van Veldhuizen, karakteristiek, levensloopbestendig, leefkeuken

L.A. van der Meijden Constructiebedrijfsmederij B.V. verzorgde o.a. het mooie hekwerk voor de entree van de villa.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jaro van Meerten 

__

Meer projecten bekijken van Studio Marco van Veldhuizen?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media