WillemsenU, moderne architectuur, villa

Moderne architectuur | WillemsenU

Aan de rand van een centrum in een bosrijke omgeving staat een gloednieuwe villa met moderne architectuur waar bij het ontwerp gekozen is voor een klassieke vorm met schuin dak. Dit is wel geabstraheerd waardoor het geheel een eigentijdse uitstraling krijgt. De voorzijde maakt nieuwsgierig naar wat er zich daarachter allemaal bevindt. De zichtlijn aan de zijkant van de woning geeft een tipje van de sluier weer naar de diepte en strakheid van de tuin, waar de bewoners heerlijk tot rust kunnen komen.

WillemsenU, moderne architectuur, villa

Architect: WillemsenU, Straat- en grondwerk: Gebr. van Breda, Gevelbekleding: Jongeneel, Villabouw: JCVANKESSEL Bouw.

 

Architect: Maatwerk meubilair en keuken is verzorgd door Bottesteyn interieurs. De E-installatie is gerealiseerd door Huisman Etech Experts en de fotokunst is van Jacksart.

WillemsenU, moderne architectuur, villa

Aluminium kozijnen: Entropal B.V. Tegels (PORCELANOSA): Verwijst.

Aangenaam wonen

De echte eyecatcher in deze moderne villa is bij uitstek de keuken. De keuken is geheel door WillemsenU ontworpen en bevat een opvallend gebruik van het klassieke contrast zwart-wit. De wand achter het witte kookeiland is donker gemaakt. Hierdoor vallen alle details weg die zich in de wand bevinden. In een keuken zit vaak veel onrust. Door deze in een donkere kleur te maken maakt het de keuken rustiger. Het keukenblok is wit, waardoor het de aandacht trekt. Een opvallend item in de living is het donkere tv-meubel dat doorloopt in een met leer beklede haard. Het geeft warmte aan de ruimte. De op afstand bedienbare screens zijn gemaakt van dezelfde houten Iroko delen waardoor licht en warmte in de tuinkamer, tevens living, kunnen worden gereguleerd. De woning is voorzien van een luxe domoticasysteem dat het dagelijks leven van de bewoners nét een stukje makkelijker maakt.

WillemsenU, moderne architectuur, villa

Binnenhaard: Vestia Kachels B.V. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign.

Raamdecoratie en horren: Van den Oever wonen en slapen. Fotokunst: Jacksart.

WillemsenU, moderne architectuur, villa

Akoestisch plafond: Pennings Akoestisch Afbouwen.

Architectonisch lijnenspel

De moderne architectuur van de woning bestaat uit een interessant lijnenspel. De horizontale bakstenen gevelbekleding contrasteert sterk met de verticale, houten Iroko delen. Deze twee materiaalsoorten komen overal terug, alleen het zinken dak vult de materialenlijst van het exterieur aan. De bakstenen, die ook als plafond bij de entree en de overstek in de achtergevel worden gebruikt, zijn langer en dunner dan gebruikelijk. Én handgemaakt, waardoor er duimafdrukken zichtbaar zijn in de stenen. De afwisseling met het verticale houtgebruik geeft een ritmisch lijnenspel aan de gevelbekleding.

WillemsenU, Geldermalsen, villa

WillemsenU, villa, Geldermalsen

Sanitair kranen: Hotbath.

Buitenhaard (M-design): Vestia Kachels B.V.

 

Tekst: Milou Vogels
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____

Wil je meer projecten zien van WillemsenU?