Moderne architectuur | ZILT architecten, the art of living

Moderne architectuur | ZILT architecten

Gelegen aan een rustige weg in het Zuid-Hollandse kassengebied ligt deze schitterende villa met moderne architectuur. Een woning die van buiten enerzijds privacy en anderzijds openheid ademt en die vanbinnen verbinding schept tussen de omgeving en de ruimtes onderling. The Art of Living sprak met één van de architecten: Jenny van Heeringen van ZILT architecten. Voor haar en haar compagnon Rindert Gerritsma van ZILT architecten was dit een gezamenlijk project. Moderne, warme en speelse architectuur, dat is wat hen kenmerkt.

Moderne architectuur | ZILT architecten, the art of living

Keuken – volledige realisatie: TK Interiors. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign.

Interieurontwerp: Femkeido.

 

Het kloppende hart van de woning

In deze villa woont een groot gezin dat het fijn vindt om samen te komen in de keuken. De woonkeuken is dan ook het centrale deel van de villa. De bewoners wilden een echte ‘leefkeuken’. En die kwam er. Een open maatwerkkeuken waarin de zachtheid en de warmte van het hout goed naar voren komen, gecombineerd met een strak aanrechtblad en een betonnen gietvloer, die door de gehele woning loopt. Uit welke ruimte je ook komt en waar je ook naartoe gaat; de verbinding met dit kloppende hart is overal voelbaar. Een van de vele sterke punten van deze woning met moderne architectuur zijn de zichtlijnen en de hoogteverschillen.

Moderne architectuur | ZILT architecten, the art of living

Houthaard: Hooijer Haarden en Vloeren.

Badkamerkranen: VOLA Nederland. Waskommen: Bongio / Luca Sanitair. Badkamer – volledige realisatie: De Eerste Kamer.

 

Zacht, knus en open

Met speelse effecten, zoals de hoogteverschillen, zichtlijnen en grote raampartijen van deze villa, creëer je een woning die meer is dan een woning alleen. ZILT probeert van elk huis een totaalkunstwerk te maken. Binnen, buiten, beneden en boven: ze brengen ruimtes met elkaar in verbinding. Waar je ook bent in deze woning, overal voel je het geheel. Dat is ook in de living, ingericht en aangekleed door Femkeido, goed te voelen. De open haard met doorkijkelement scheidt en verbindt de leefkeuken en living van en met elkaar. Zo blijft de woonkamer een knusse hoek met warme tinten en zachte materialen, die toch open aandoet.

Moderne architectuur | ZILT architecten, the art of living

Architect: ZILT architecten.

Ontwaken in het groen

De main suite bevindt zich in het uiteinde van de L-vorm. Hierdoor ligt de ruimte iets meer afgelegen ten opzichte van de kern van de woning. Een plek met privacy voor de ouders. Door middel van de aaneengeschakelde veranda staat deze met de woning en de omgeving in verbinding. Dat weidse gevoel van verbondenheid wordt versterkt door de grote raampartijen. Wanneer de bewoners bij het krieken van de dag de gordijnen openschuiven, kunnen ze direct op het terras in hun prachtige tuin stappen. Verder is de main suite uitgerust met een en suite badkamer met ligbad.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr. 1 2021
Fotografie: Hans Gorter & Luuk Kramer

_____
Wil je meer projecten zien van ZILT architecten?