Moderne boerderij, Villa, Modern exterieur, Tuin, Vijver, Terras

Moderne boerderij met kleurrijke tuin | Casa Ratsma

Het exterieur is bepalend voor de indruk die iemand heeft van een woning, het is namelijk het eerste wat gezien wordt. Ook kan het al iets weggeven over het uiterlijk van de rest van de woning en daarnaast zijn er veel mogelijkheden om het exterieur op te bouwen. Er moeten onder andere keuzes gemaakt worden tussen verschillende kleuren en materialen. Om hierbij een handje te helpen, licht The Art of Living deze keer een moderne boerderij uit.

Aangrenzende schuur

Het prachtige interieur van deze moderne boerderij is gerealiseerd door Versteegh Design. De woning heeft aangrenzend een schuur, welke van totaal andere materialen is opgebouwd. De villa is tevens in dezelfde bouwvormen gerealiseerd, waardoor de twee compartimenten perfect met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Ook is er tussen de twee elementen een glazen hal gemaakt, waardoor de gebouwen prachtig zijn verenigd. De moderne boerderij is in wit uitgevoerd, met een rieten dakbedekking. Het schuurgedeelte is daarentegen volledig zwart en met zink bekleed. Hierdoor is er een excentriek contrast ontstaan, waarbij beide gebouwen tevens volop ramen hebben.

Het bijgebouw rondom is volledig voorzien van grote raampartijen, wat weer zorgt voor een samensmelting en eenheid van de elementen. Contrasterende en harmoniërende materialen en kleuren zijn bij het ontwerp dus erg van belang geweest. De bovenverdieping van de schuur is ook deels open, hiermee is er ruimtelijkheid gecreëerd. In dit gebouw is een zwembad gerealiseerd, waardoor er verbondenheid met het overige exterieur is gerealiseerd en er prachtig zicht op de kleurrijke tuin is.

Moderne boerderij, Villa, Modern exterieur, Tuin, Vijver, Terras

Moderne boerderij, Villa, Modern exterieur, Tuin, Vijver, Terras

Tuin

De tuin van deze moderne boerderij beslaat een groot oppervlak. Om de woning zijn er paden van grind, hout en tegels gecreëerd waartussen een groot scala aan kleurrijke planten en bloemen staat. Hierdoor krijgt de tuin een warme en levendige uitstraling. Op zowel het grind als de tegels en het hout zijn zitmogelijkheden geplaatst, waardoor het mogelijk is om optimaal te genieten van het buitenleven. De warmte kan vermeden worden onder de veranda en op andere plekken in de tuin is het prachtig in de zon vertoeven. Hier omheen ligt een groot grasveld, waarin aan de achterzijde een deel is gerealiseerd met een aantal zonnepanelen.

Moderne boerderij, Villa, Modern exterieur, Tuin, Vijver, Terras

 

Benieuwd naar de volledige villa?
Neem dan vooral een kijkje bij dit exclusieve project.

___

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Peter Baas