Moderne bosvilla, A&R10, levensloopbestendige woning, gelijksvloer, overdekt terras

Moderne bosvilla | A&R10

A&R10 laat de verborgen potentie zien

Mensen laten steeds meer levensloopbestendige woningen ontwerpen. Mensen willen langer in hun nieuwe huis blijven wonen, zeker als deze helemaal naar hun wensen is afgestemd. Dit plaatje werd waargemaakt voor de bewoners van de moderne bosvilla, die werd ontworpen door A&R10. Comfortabel wonen met een vrije tuin om te genieten van binnen en buiten.

Modern en strakke stijl

De opdrachtgevers wensten een moderne en strakke woning waar ze ongestoord in de achtertuin zouden kunnen genieten. Deze eisen sluiten perfect aan op het portfolio van A&R10. Het was dan ook A&R10 die deze wensen vertaalde naar een levensloopbestendige woning. De garage werd aan de voorzijde van de woning geplaatst, samen met een dichte gevel van Syberisch larikshout. De achterzijde bestaat grotendeels uit glaspartijen. Dit maakt de bosvilla licht en kunnen de bewoners vanuit de slaap- en woonkamer zo de tuin inkijken. De indeling is gebaseerd op de ligging op de kavel. De ruimtes die minder daglicht nodig hebben, liggen aan de voorzijde. De woonkamer werd centraal geplaatst, van hieruit heb je zicht op de keuken en je kan de slaapkamer zien liggen. De groene bostuin is als een uitzicht als een schilderij en is zichtbaar vanuit de woonkamer, keuken en slaapkamer.


“Dankzij de verticale ramen wordt de lengte van de slanke vliegdennen rondom het huis geaccentueerd”


Moderne bosvilla, A&R10, levensloopbestendige woning, gelijksvloer, overdekt terras

Duidelijke functies

Het leefgedeelte is gelegen aan de zonkant en heeft een groot oppervlak aan ramen, doch hebben de bewoners geen last van te veel licht of warmte dankzij het overdekte terras. Alle ruimtes bevinden zich op de begane grond. Het ontwerp heeft een duidelijke structuur met een speelse insteek. Het dak van de woonkamer is een meter hoger dan de rest. Het zitgedeelte van de woonkamer en het eetgedeelte worden gescheiden door een doorkijkhaard.

Moderne bosvilla, A&R10, levensloopbestendige woning, gelijksvloer, overdekt terras

Van Diessen Keukens uit Veldhoven maakte de keuken op maat.

Moderne bosvilla, A&R10, levensloopbestendige woning, gelijksvloer, overdekt terras

Aan de kant van de eetkamer is de wand dicht, aan de kant van de woonkamer is er een haard in verwerkt.


“De bewoners zijn er nu al van verzekerd dat ze hier tot op hoge
leeftijd kunnen blijven wonen”


Moderne bosvilla, A&R10, levensloopbestendige woning, gelijksvloer, overdekt terras

Ronde vormen

De opdrachtgevers werden volledig ontzorgd. A&R10 begeleidde hen vanaf het aanvragen van de vergunningen tot de uiteindelijke oplevering. Niet alleen het architectuur, maar ook het interieur werd voor hen ontworpen. “Zoals het kastelement tussen de woonkamer en het eetgedeelte, waar de haard in zit. Aan de kant van de woonkamer is deze dicht, maar aan de andere kant is er een kast in verwerkt.”, vertelt Joost. Voor het ontwerp van de tuin heeft A&R10 samen met de tuinman gekeken op welke manier deze het beste kon worden ingericht. Hier is gebruik gemaakt van ronde vormen om de strakke lijnen van de woning te compenseren. De beplanting bestaat merendeel uit flora die terugkomt in de omgeving, zoals rododendrons en vliegdennen.

Het tuinmeubilair werd gekocht bij BuitenHof Tuinmeubelen.

Levensloopbestendig

De bewoners zijn op dit moment nog niet op een leeftijd dat ze een aangepaste woning nodig hebben, maar ze zijn er nu al van verzekerd dat ze hier tot op hoge leeftijd kunnen blijven wonen. De woning is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de deuren en doorgangen zijn bredere dan normaal. Ze kunnen ook gemakkelijk met hun auto de garage binnenrijden en dan zijn ze meteen in de woning.

Moderne bosvilla, A&R10, levensloopbestendige woning, gelijksvloer, overdekt terras

Installatiebedrijf G. Hek verzorgde naast de E- en W-installaties ook de dak- en zinkwerken.

Qua levensloopbestendigheid en privacy is het maximale uit het ontwerp gehaald, precies zoals de opdrachtgevers het wilden. Ze zijn er heel blij mee dat ze nog lang hier kunnen blijven wonen. Ze zeggen dat ze zelfs liever niet op vakantie gaan, want ze zijn net zo lief thuis.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Suzanne Paap

____

Meer projecten bekijken van A&R10?


Web editor: Media team     |

Datum: 26 | apr | 2019


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media