Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
Bungalow | Boxxis Architecten
previous arrow
next arrow

Moderne bungalow met internationale allure | Boxxis Architecten

De woning en tuin sluiten naadloos op elkaar aan

Architect Wijnand Thomassen van Boxxis Architecten realiseerde een moderne, wit gestucte bungalow met strakke lijnen en veel licht. De tuin sluit naadloos aan op de stijl en sfeer van het huis. Precies wat de opdrachtgevers in gedachten hadden.

Aan de voorzijde van het huis, bij de entree, ontwierp Wijnand een houten garagedeur alsmede een houten voordeur. Dit eikenhout komt binnen ook terug, zoals bijvoorbeeld in de eetkamer waar een enórme houten eettafel van Zwaartafelen in de ruimte is geplaatst. Een stijlvolle knipoog naar de buitenomgeving.

Bouwbedrijf van de Kolk realiseerde deze droomvilla.

Enorme houten tafel van Zwaartafelen, moderne bungalow, Boxxis Architecten

De houten tafel op maat gemaakt door Zwaartafelen.

Binnen-buiten effect

De uitdaging en het onderscheidend vermogen zat bij deze bungalow in de bijzondere elementen en kleine details. Zo was het idee om een grote glazen puien toe te passen voor een optimaal contact met de tuin. Maar standaard puien hebben toch al snel zo’n 15cm stijlen rondom, wat het zicht en dat gevoel belemmert.

Wijnand vond zijn oplossing bij Solarlux. Zij konden de puien op maat maken met stijlen van slechts 3cm, die ook nog eens konden worden weggewerkt in een koof. Het glas is 360cm hoog en driedubbel ovengehard voor een optimale isolatie. “Dit zijn precies de elementen waarbij je als architect je toegevoegde waarde kunt laten zien. Met een ‘normale pui’ hadden we nooit dat binnen-buiten effect bereikt”, aldus Wijnand. Ook de prachtige tegelvloer van Bad en Wonen draagt hier mooi aan bij, doordat deze zowel binnen als buiten is toegepast. De imposante gashaard van Kusk Haarden & Kachels benadrukt de hoogte in de zithoek maar tegelijkertijd wil je daar intimiteit. “Om toch dat gevoel te creëren, heb ik een soort nis gemaakt waar de zithoek is gesitueerd. Dat ziet er meteen een stuk knusser uit.”

Keuken, kookeiland, houten kasten, eiken hout, Quooker, moderne bungalow, Boxxis Architecten

Een mooi en functioneel kookeiland te midden van de stijlvolle keuken. De vloer in deze keuken werd geleverd door Bad en Wonen.

Keuken, Quooker, heetwaterkraan

De keuken is van alle gemakken voorzien, zo ook een heetwaterkraan van Quooker.

Strakke keuken, wit, kookeiland, Quooker, heetwaterkraan, eiken hout, moderne bungalow, Boxxis Architecten


“Met een ‘normale pui’ hadden we nooit dat binnen-buiten effect bereikt”


Openhaard van Kusk, sfeervol, keuken, doorkijk naar de woonkamer, moderne bungalow, Boxxis Architecten

Sfeervolle haard van Kusk

Woonkamer, openhaard, Kusk, open verbinding, moderne bungalow, Boxxis Architecten

Zowel het binnen- als buitenstucwerk werd gerealiseerd door W. Schuit B.V. Het schilder- en glaswerk werd uitgevoerd door Meiling Putten.

De sfeervolle woonkamer met exclusieve meubelen van Lederland.

Energiebewust
De gehele woning is energiebewust gebouwd. Zo is er een warmtepomp die energie uit de buitenlucht haalt en daarmee de ruimtes in huis alsmede het douchewater verwarmt. Om het huis koel te houden is er een plafondkoeling, oftewel een zogenaamd ‘klimaatplafond’ toegepast door Bos Installatietechniek. De badkamer heeft een energiezuinige stoomcabine van Cleopatra – World of Wellness.

Badkamer, energiezuinige stoomcabine, Cleopatra, World of Wellness, regendouche, moderne bungalow, Boxxis Architecten

Een moderne strak afgewerkte badkamer compleet met stoomcabine van Cleopatra. Het geheel werd gerealiseerd door Bad en Wonen.


“Het tuinontwerp is volledig afgestemd op de wensen van de bewoners en in totale harmonie met de bijzondere architectuur van de woning”


Tuin, Ellen Vriend, Artimpresa, bosrijke omgeving, Moderne bungalow, Boxxis Architecten

Het ontwerp van deze tuin werd verzorgd door Artimpresa.

Prachtige op maat gemaakte puien van Solarlux.

De tuin als onderdeel van het totaalconcept
Ellen Vriend van Artimpresa kreeg de opdracht een tuinontwerp te maken, volledig afgestemd op de wensen van de bewoners en in totale harmonie met de bijzondere architectuur van de woning.

Ellen deelde de tuin als het ware op in twee delen, waarbij het ene deel een bossfeer kreeg en het andere deel het karakter van een siertuin. De zij- en de voortuin zijn voorzien van vaste plantenborders met strakke blokhagen van hulst en de bostuin kreeg een slingerpad en een vlonderterras in de vorm van een bank, waarbij het oplopende houten paneel fungeert als rugleuning.Deze bostuin is op z’n mooist in het vroege voorjaar, wanneer de voorjaarsbollen in verschillende fasen bloeien en de rododendrons in mei hun paarse bloemen tonen. De stijlvolle buitenmeubelen van Borek maken het helemaal af.

Tuin, terras, grote ramen, tuinmeubelen, Borek, moderne bungalow, Boxxis Architecten

Het is genieten in de tuinmeubelen van Borek.

Harmonie
“Het hele plaatje klopt; de bungalow past naadloos in de omgeving, zowel de bescheiden voorzijde aan de straatkant als de imposante achterzijde aan de tuinkant. En er is een prachtige harmonie ontstaan in alle binnen- en buitenruimten”, aldus de bewoners.

 

Tekst: Mascha Ekkel | Leem Wonen
Fotografie: Jaro van Meerten

 

Meer projecten van Boxxis Architecten zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: