Moderne dijkwoning met prachtige lichtstraat

Perfect View Windows

Ergens in een Hollands buitengebied mocht een vervallen dijkhuis plaats maken voor een prachtig, volledig nieuw exemplaar. Het nieuwe huis werd ontworpen met de schitterende omgeving in gedachten. Dit betekent dat gebruik gemaakt werd van natuurlijke materialen zoals hout. Maar ook dat grote ramen werden verwerkt in het exterieur van de woning. Om de buitenruimte ook onderdeel te maken van het interieur loopt de glazen pui door in een heuse lichtstraat. Door deze grootse aanpassingen blijft het nieuwe huis onderdeel van de dijk, maar wordt het tegelijkertijd ook echt een deel van de polder.

Royaal veel daglicht

Verantwoordelijk voor de fantastische en grote lichtstraat is Perfect View Windows. Zij wisten de wensen van de opdrachtgevers, omtrent lichtinval en ruimtelijkheid, in vervulling te laten gaan door de een royale glazen pui en een lichtstaat te plaatsen. Zij plaatste een MHB-kozijn dat bijna naadloos overloopt in de lichtstraat van hun eigen Sta-Bi productie. Dit stalen driehoekige daglicht is een blikvanger en laat veel licht van bovenaf toe. Waardoor de woning nog meer baadt in het daglicht. Links en recht van de lichtstraat zijn MHB SL30-ISO kozijnen geplaatst, om zo de openingen in het exterieur maximaal te benutten. Ze hebben namelijk een minimalistisch design, waardoor de natuurlijke omgeving de opdrachtgevers verplicht de band met het landschap te waarborgen.

Meer over Perfect View Windows

Perfect View Windows is dus specialist op het gebied van ultra slanke maatwerk kozijnen. Deze worden van staal gemaakt en zijn zowel isolerend als inbraak werend. Perfect View Windows heeft een veelzijdige collectie die bestaat uit binnen- en buitenkozijnen en daklichten. Alle producten hebben een frame van staal en zijn volgens de hoogste standaarden gemaakt. Hierdoor kan het bedrijf keer op keer een goede kwaliteit garanderen. Daarnaast is alles maatwerk, waardoor er altijd wel een oplossing is die past bij het vraagstuk van hun klanten. Deze dijkwoning is daar het perfecte voorbeeld van.

Editor: Media team

Datum: 06-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Katja Effting