Slider2
Slider1
previous arrow
next arrow

Moderne droomvilla met dynamische accenten | Bureau IN

Door aan te voelen en te luisteren naar wat de wensen zijn van de klant, werk je samen naar het uiteindelijke ontwerp toe. De bewoners hadden dan ook een uitgebreid programma met woonwensen wat zorgt voor duidelijke sturing in het ontwerpproces voor deze moderne droomvilla.

Meerdere dinerplekken, lekker loungen op verschillende plekken in huis. Dat waren de grootste wensen van de bewoners. Ze streefde naar een moderne droomvilla die niet saai mocht zijn. Bureau IN zorgde voor een strakke maar dynamische woning door gebruik te maken van verschillende gevelbekledingen. Toegepast zijn Anthra Zinc, voor-vergrijsd hout van Platowood, stucwerk, en Chelsea Stone Versailles. In de gehele villa vind je verschillende aluminium puien voorzien van structuurlak.

Ruimte

De trap is een statement midden in de woning. Hier rondom zijn de ruimtes speels gerealiseerd om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Door gebruik te maken van alle beschikbare ruimte wordt er ruimtelijkheid gecreëerd, die wordt versterkt door de strakke zichtlijnen die terugkomen in het interieur. Deze zichtlijnen zorgen onder andere voor een doorkijkje van de woonkamer naar de tuin. Dit zorgt voor verbinding en samenhang in deze moderne droomvilla.

Optimale beleving

Het ontwerp komt voort uit de omgeving. Zo wordt de omgeving dan ook zowel binnen als buiten betrokken in het ontwerp. Op de begane grond vind je complete openheid door middel van de enorme raampartijen. Dit creëert een optimale beleving tussen binnen en buiten waardoor je buiten als het waren ook mee naar binnen trekt en andersom.

Bureau IN, Moderne Droomvilla, Eetkamer, Keuken, Verbinding, Eettafel, Gietvloer

Totaalproject

Niet alleen binnen is er een mooi geheel neergezet. Dit is ook doorgetrokken naar de tuin. Het plafond van de woonkamer is doorgetrokken wat de overkapping vormt van het terras. Door hetzelfde materiaal te gebruiken is het echt één geheel. Het strakke zwembad valt deels onder de schaduw van de overkapping en deels in het zonnige gedeelte. Een goede combinatie wanneer je gebruik wilt maken van het zwembad.

Droomvilla

Sommige aspecten in het proces zijn goud waard. Bijvoorbeeld de reactie van de bewoners. Dit geldt dan ook zeker voor dit project. Door de nauwe samenwerking tussen de bewoners en Bureau IN, is er een eindresultaat tot stand gekomen waar zowel de bewoners als Bureau IN ontzettend trots op zijn. De trots van de bewoners is iets wat je niet kunt uitbetalen. Dat is de reactie waar je naar streeft.

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Bureau IN

___

Meer projecten zien van Bureau IN?