Moderne duinvilla | BNLA architecten
Moderne duinvilla | BNLA architecten
Moderne duinvilla | BNLA architecten
Moderne duinvilla | BNLA architecten
Moderne duinvilla | BNLA architecten
Moderne duinvilla | BNLA architecten
previous arrow
next arrow

Moderne duinvilla | BNLA architecten

Modern en klassiek gaan heel goed samen

Op loopafstand van de Zeeuwse kust realiseerde BNLA architecten in samenwerking met aannemer De Nijs-Soffers deze moderne villa. Met een rieten kap, opvallend strak gestucte wanden en een harmonica schuifpui die binnen met buiten verbindt, is dit een villa waar modern en klassiek heel goed samengaan.

De duinvilla heeft een aanbouw gekregen aan de zijkant en achterkant. De gehele voorzijde van de woning is voorzien van een vouwwand van glas en aan de voorzijde is een overdekte buitenruimte gecreëerd waarvan de lijn werd doorgetrokken in de aanbouw. De aanbouw werd als het ware het hoofdgebouw ‘ingetrokken’.

Woonkeuken vol hightech

De keuken is op maat gemaakt door Culimaat en bestaat uit een U-vormig kookeiland met vijf gaspitten van PittCooking die in het keukenblad verwerkt zijn en een Bora kookveldafzuiging. De motor van het afzuigsysteem bevindt zich buiten de muren van de woning en de afvoer gaat via de vloer naar buiten. Zo is er geen hinderlijk geluid hoorbaar. De keuken is verder voorzien van luxe inbouwapparatuur van Sub-Zero, Miele en Gaggenau. Er is een heteluchtoven en een stoomoven. De kasten zijn op maat gemaakt en de deuren draaien naar binnen open. De inbouwkoelkast en wijnklimaatkast van Sub-Zero maakt het geheel af. Op een warm kleed staat een grote eikenhouten eettafel van De Pagter met tien comfortabele stoelen van Riviera Maison.

Buiten effect
Vanuit de keuken heb je vrij uitzicht naar de tuin. Dankzij een glazen vouwwand van Solarlux is het bijna niet te zien waar de grens tussen binnen en buiten is. Dit geeft een enorm ruimtelijk en ‘buiten’ effect.

De Culimaat keuken grenst aan het sfeervolle buitenterras. Extra karakter krijgt het huis door de rieten kap van Pape Rietdekkers.


“Dankzij een glazen vouwwand van Solarlux is het bijna niet te zien waar de grens tussen binnen en buiten is”


Natuursteen strips, stenen wand, The Flagstone Company, glazen pui, Solarlux, moderne duinvilla, BNLA architecten

De natuurstenen wand van The Flagstone Company loopt helemaal van voor naar achter.

Natuurstenen strips
Over de gehele lengte van de woning is een muur met horizontale natuurstenen strips van The Flagstone Company geplaatst. Deze muur begint in de achtertuin en loopt door de gehele woning tot de voortuin. Hierdoor lijkt de woning nog langer dan hij al is en wordt op een natuurlijke manier buiten met binnen verbonden. In de vloer zijn lampen gemonteerd die de ruige wand van onderaf beschijnen en zo glinsteringen en schaduwen vormen.

Woon- en zitkamer
De woonkamer en zitkamer zijn van elkaar gescheiden door stalen deuren met glas. De grote doorkijkhaard van Boley zorgt ervoor dat de ruimten met elkaar in contact zijn. De grote zitbank en de twee stoelen zijn van Meubilex. Het warme kleed is van Rozenkelim. Het audiosysteem is van Sonos en de televisie is van Samsung. Voor de bank staat een lage tafel van De Pagter. De lage opbouwkast is op maat gemaakt door Culimaat strekt zich uit over de gehele breedte van de muur. In de gehele woning is een mix gebruikt van inbouw- en opbouwspots van Modular en hanglampen van MOOOI!. De zonnecellen op het dak van de aanbouw voorzien het huis van energie.

Woonkamer, zitkamer, Meubiflex, meubilair, natuursteen strips, The Flagstone Company, televisie, Samsung, moderne duinvilla, BNLA architecten

In de Solo gietvloeren is de tekening van het cement nog zichtbaar. De doorkijkhaard is van Boley.


“In de hal geven grote eikenhouten spanten karakter aan het huis”


Deze eikenhouten trap werd geleverd door Trappenfabriek Vermeulen.

Contrast
In de hal geven grote eikenhouten spanten karakter aan het huis. Ook de deuren en de trap zijn van eikenhout. De vloer is van Solo en is een cementgebonden gietvloer; een mooi contrast met het wit van het stucwerk, het warme van het eikenhout en het ruige van de natuurstenen wand. De woning heeft vijf slaapkamers met een eigen badkamer. De badkamer heeft een inloop regendouche met een extra handdouche. Alle sanitair is van Plieger.

De glazen vouwwand van Solarlux kenmerkt zich door smalle profielaanzichten en optimale isolatiewaarden. Zo ontstaat er een strakke overgang tussen binnen en buiten.

Ruime voortuin
Bij deze woning ligt de tuin aan de voorzijde en de woning zover als mogelijk aan de achterzijde van de kavel. De voortuin is ca 25 meter lang en biedt voldoende privacy ten opzichte van de weg. Deze bestaat uit een gazon, een grote vlonder met een lounge set en keramische barbecue en heeft tevens een eigen duinlandschap met helmgras en strandpalen. De oprijlaan en de paden rondom het huis zijn voorzien van schelpen. Het rieten dak, gelegd door Pape Rietdekkers, maakt het geheel compleet.

Enorm tevreden
De eigenaren kijken terug op een zeer goed verloop van het bouwproces. Zij waren direct enthousiast over het ontwerp van BNLA architecten en zijn enorm tevreden over het gehele proces.

 

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Studio de Nooyer

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: