Moderne inrichting | VVR Architecten
Moderne inrichting | VVR Architecten
previous arrow
next arrow

 • Stucwerk
  Stucadoors- en restauratiebedrijf RVB
  Etten-Leur | www.vanbokstel.nl
 • Bouwmaterialen, tegels en deuren geleverd
  Bouwcenter Nelemans
  Etten-Leur | www.nelemans.nl
 • Natuursteen gevelbekleding
  Steenhouwerij Van Peer
  Sprundel | www.van-peer.nl

Villa met moderne inrichting | VVR Architecten

Bij aankomst van deze villa worden we verrast door de moderne inrichting, uitstraling, vormentaal en materialisering. “We hadden vooraf duidelijke ideeën voor de realisatie van onze woning”, vertellen de bewoners. “We woonden in een vrij donkere woning en droomden van een moderne villa met veel licht en een open uitstraling. Daarnaast wilden we graag dat de woning een logische plattegrond had en makkelijk in te delen was.”

Moderne architectuur met een vriendelijke uitstraling

In het, door Richard bedachte, ontwerp voeren strakke vormen, lange zichtlijnen en open verbindingen de boventoon. “De volumes heb ik laten aansluiten bij de vorm van de kavel, zodat deze optimaal benut werd”, licht Richard toe. “De voorgevel is bewust gesloten gehouden, om een gevoel van geborgenheid te creëren. Naar achteren toe heeft de woning juist een heel open karakter, door de toevoeging van onder meer grote, plafondhoge raampartijen. Hierdoor is een vriendelijke, lichte sfeer ontstaan. Dit wordt versterkt door een open indeling, waardoor de verschillende ruimtes met elkaar in verbinding staan, en een grote vide, die zorgt voor een spectaculair lichtinval.”

De witte lamp bij de vide werd geleverd door De Toren Interieurs.

moderne inrichting, vvr architecten, the art of living

Het maatwerk in de woning werd gemaakt door Stefan Martens maatwerk in interieur, zoals het haardmeubel. de wandkast in de woonkamer, de garderobe en het bureau.

Jaren ’30

“Om de woning aan te laten sluiten bij de omgeving, een vereiste van de gemeente, heb ik enkele jaren ’30-elementen toegevoegd en op een moderne manier verwerkt. De bakstenen zijn hier een mooi voorbeeld van. In combinatie met de strakke vormen en moderne materialen zoals beton, zorgt dit voor een heel mooi contrast, waardoor de woning een eigen identiteit heeft gekregen met een aansprekende woonsfeer.”


“Richard heeft ontzettend veel aandacht besteed aan de detaillering”


moderne inrichting, vvr architecten, the art of living

Aannemersbedrijf Van Opstal en Zn dacht gedurende het hele project met de opdrachtgevers mee, waardoor tot dit prachtige resultaat tot stand is gekomen.

moderne inrichting, vvr architecten, the art of living

Vanuit iedere ruimte heb je contact met andere delen van de woning. Zo komt de glazen deur uit op de keuken, die in directe verbinding staat met de eetkamer.

moderne inrichting, vvr architecten, the art of living

Zowel de sfeerverlichting boven de eetkamertafel als de buitenverlichting is afkomstig van Labor Vincit uit Breda.


“We woonden in een vrij donkere woning en droomden van een moderne villa met veel licht”


Contact in de woning

Al bij binnenkomst via de riante hal met grote garderobe en opvallende betonnen muur, ervaar je de prettige woonsfeer die Richard met zijn ontwerp en deze moderne inrichting heeft weten te creëren. Een grote glazen deur biedt een doorkijk naar de royale leefkeuken, die in directe verbinding staat met een sfeervolle living. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de tuin en het terras, waarvoor Richard een bijzonder louvredak bedacht. In combinatie met de grote vide en raampartijen zorgt dit voor een maximaal lichtinval op de verdieping.

moderne inrichting, vvr architecten, the art of living

Diverse vloeren in de woning zijn afkomstig van Bouwcenter Nelemans.

De grijze tinten van beneden komen ook boven weer terug. Zoals in de vloer en wanden van de badkamer. Het stucwerk is gedaan door Stucadoors- en restauratiebedrijf RVB uit Etten-Leur.

Detaillering en afwerking

Via een imposante, in beton uitgevoerde trap bereiken we de eerste etage. Deze verdieping is ingedeeld in twee compartimenten: één ingericht met master bedroom, badkamer en luxe inloopkast, en één met de slaapvertrekken en een badkamer van de kinderen van het gezin met een moderne inrichting.

moderne inrichting, vvr architecten, the art of living

moderne inrichting, vvr architecten, the art of living

Het louvredak boven het terras is van Livium.

Moderne inrichting

Bijzonder is dat de moderne stijl in iedere ruimte is doorgetrokken en dat alle ruimtes enorm strak zijn afgewerkt. “Richard heeft ontzettend veel aandacht besteed aan de detaillering. Zo zijn de plinten in de muur verwerkt, wat zorgt voor een strak geheel”, vertellen de bewoners. “We zijn dan ook supertevreden met het geweldige resultaat. Er is door de verschillende partijen ontzettend hard gewerkt om alles te realiseren. Daardoor kijken we met heel veel plezier terug op het traject!”

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Wil je meer projecten van VVR Architecten bekijken?