Moderne keuken voldoet aan alle verwachtingen

Van Essen Keukens

In een waanzinnige villa werd in een lange, grote ruimte een prachtige keuken gerealiseerd. Deze moderne keuken toont waar de moderne interieurstijl voor staat. De strakke lijnen, het design, het kleurgebruik, de materialen en de innovatieve keukenapparatuur vormen samen een schitterend, hedendaags totaalconcept. ‘Hoe kwam dit ontwerp tot stand?’ zal je je afvragen. Dat is iets waar Van Essen Keukens voor bedankt moet worden. Zij gingen in goed overleg met hun klanten en in samenwerking met Jan Des Bouvrie aan de slag. Ze keken naar de mogelijkheden en besloten dat dit het beste ontwerp zou zijn.  

Moderne uitstraling 

Strak, modern en stijlvol; dat zijn de drie termen die deze keuken het beste omschrijven. Dat komt door de lange kastenwand en het riante kookeiland, ze creëren een lange zichtlijn. Daarnaast contrasteert de donkere kleur van de wand op mooie wijze met het witte kookeiland. De houten vloer zorgt er echter voor dat het contrast niet te hard wordt en dat de ruimte ook een bepaalt soort warmte uitstraalt.  

Materiaalkeuze en afwerking 

Het materiaalgebruik was ook erg belangrijk voor de uitstraling van de moderne keuken. Zo kreeg de achterwand een eikenfineer dat werd gebeitst en gelakt. De open nissen in de achterwand en de pantry werden in zijdeglans gespoten, om het geheel een bijzondere touch te geven. De fronten van het kookeiland ondergingen hetzelfde en kregen ook een zijdeglans afwerking, maar dan in de kleur wit. Het werkblad werd daarentegen vervaardigd uit Corian. Dit is een duurzaam materiaal met een hoge hardheid, waardoor het erg onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en antistatisch is.  

Functionaliteiten  

Een moderne keuken is niet modern als hij niet wordt voorzien van luxe keukenapparatuur. Daarom koos Van Essen Keukens ervoor om verschillende producten van exclusieve merken in de keuken te installeren. Er werd ruimte gemaakt voor een inductieplaat, bakoven, combimagnetron, combi-stoomoven, koffieautomaat en een warmhoudlade van Gaggenau en een Miele koelkast, vrieskast, wijnkast en afwasautomaat werden geplaatst. De functionaliteiten die deze apparaten bieden in combinatie met een prachtig keukendesign zorgen ervoor dat deze moderne keuken het hart van het huis is.

Editor: Media team

Datum: 03-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Van Essen Keukens