Moderne luxe tuin

Studio Siebers

Een kleinere tuin is geen belemmering om een fijne buitenruimte te creëren. Zie het juist als een kans om creativiteit de vrije loop te laten. Ook met relatief minder vierkante meters zijn er genoeg mogelijkheden om een kleinere tuin een eigen karakter te geven. Studio Siebers kreeg de opdracht om deze stadstuin te transformeren naar een moderne luxe tuin. Het is een kleine stadsoase geworden welke van alle gemakken is voorzien.

luxe tuin, moderne tuin, studio siebers, the art of living

Luxe tuin van alle gemakken voorzien
Bij een kleine tuin is het belangrijk om goed na te denken over de indeling. Ondanks dat er niet oneindig veel ruimte is, zitten wel alle elementen in het tuinontwerp verwerkt wat de opdrachtgevers voor ogen hadden. Zo is er ruimte gemaakt voor een zwembad. Er is gekozen voor een zogehete ‘plunge pool’ met een afmeting van 4 bij 2,5 meter. Op die manier heb je wel de luxe van een zwembad, maar neemt het niet de gehele tuin over. Als extra toevoeging pronkt de zwarte buitendouche naast het zwembad.

luxe tuin, moderne tuin, studio siebers, the art of living

Overkapping
In de luxe tuin is ook een overkapping geplaatst. Door de vlonderplanken door te trekken in de gevelbekleding van de overkapping, is de tuin volledig in harmonie en vormt het één geheel. De glazen deuren zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van deze buitenruimte, ook op de wat koudere dagen. Het is heerlijk ontspannen op het comfortabele buitenmeubilair van Borek.

luxe tuin, moderne tuin, studio siebers, the art of living

Groen in de tuin
Naast alle statische elementen zoals het zwembad, de overkapping en de buitendouche, is er ook genoeg groen te vinden in de tuin. Dit biedt een fijn contrast bij de donkere tegels in de overkapping en de donkere klinkers die een pad vormen naar het huis. Door een strategische plaatsing van lage en hoge planten, oogt de tuin ruim. En dat is precies wat je wil wanneer je een stadstuin een make-over wil geven!

luxe tuin, moderne tuin, studio siebers, the art of living