Moderne mediterrane villa met graniet

AG architecten

Op een ruime kavel aan de rand van een Noord-Hollandse nieuwbouwwijk staat een moderne villa die niet alleen mooi past in de omgeving, maar qua het gebruik van graniet ook niet zou misstaan in Zuid-Europa. De eigenaren wonen er pas en voelen zich desondanks al helemaal thuis, niet in het minst dankzij hun eigen inbreng en nauwe samenwerking met hun architect, aannemer en leveranciers. Ze genieten van hun prachtige ,Harald Advokaat | Architect, vormgegeven en ingerichte woning en zijn dagelijks in hun inpandige jetstream zwembad te vinden. 

 


Exterieur

Graniet, AG Architecten, mediterrane villa, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Architecten

AG Architecten

Hoofdaannemer

Bouwbedrijf De Groot

Een prachtige villa

Om het huis duurzaam van energie te voorzien, werden er 49 zonnepanelen op het dak geplaatst. Het Natuursteen – door de bewoners na lang zoeken in Portugal gevonden en op maat gemaakt – geeft de villa een exotische, mediterrane uitstraling. De woning heeft twee bouwlagen en een kelder en is door de verschillende bouwdelen intiemer dan je van buiten zou verwachten. Zo heeft het interieur nergens een overmaat en beschikt iedere woonfunctie over een eigen plekDat dit een villa is waar je niet zomaar weggaat, is niet verwonderlijkBehalve een prachtig ontwerp en dito inrichtingbiedt het immers veel comfort en ruimte beneden, net als op de eerste verdieping waar zich nog eens een smaakvolle badkamer, twee logeerkamers en een werkkamer bevindenVoeg daar de rustige ligging aan toe en je jarenlange woongeluk gaat niet op. 


Benedenverdieping

Graniet, AG Architecten, mediterrane villa, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Maatwerk interieurbouw

Houtdesign

Interieurontwerp

Bathany Grace Designs

De benedenverdieping 

Hoewel de hal met vide ruim is, heeft de entree een besloten karakter door de indeling en inrichting met toegang naar diverse ruimtes. De trap naar de eerste verdieping is net als de verlichting in de vide een ware blikvangerVia de entree kom je in de schitterende keuken die dankzij de grote raampartijen veel licht vangt. Aan het kookeiland is een lager plateau gemaaktwat de natuurlijke verbinding vormt met de eettafel. Het bargedeelte van de keuken is een stukje de hoek om gebouwd en wordt zo bij de living betrokkenAan weerszijden van de eettafel is een ruimecomfortabele zithoek.


Bovenverdieping

Graniet, AG Architecten, mediterrane villa, the art of living

Teakenhouten meubels  

Bijna overal in de woning ligt een eikenhouten vloerOok hangen er overal lichte in-between gordijnen voor de ramen die de nodige privacy geven. Dat geldt ook voor de masterbedroom, de aangrenzende dressing met kaptafel en de badkamerDeze badkamer is echt een plaatje; met toepassing van teakhouten meubels en een grote open doucheruimte met nissen. De douchevloer wordt gesierd door mozaïek in dezelfde tinten als de grote tegels. De teakhouten vloer onder het vrijstaande bad loopt door in de achterwand en vormt zo gevoelsmatig een eiland. 


Wellness

Graniet, AG Architecten, mediterrane villa, the art of living

Leveranciers van de wellness

Zwembad

Waterwel Zwembaden

Een jetstream zwembad

In het verlengde van de masterbedroom, dressing en badkamer is een ruimte met fitnessapparaten. Dat is niet de enige manier waarop de bewoners fit kunnen blijven: het jetstream zwembad draagt hier ook nog aan bijOok in deze ruimte liggen Portugese tegelsZwemmen doe je onder de warme mediterraneindirecte plafondverlichting. Het natuurlijke licht schijn door de ramen aan de ene zijde en de grote schuifpui aan de andere zijde, die toegang tot de onder architectuur aangelegde tuin geeft. Dat dit een villa is waar je niet zomaar weggaat, is niet verwonderlijkBehalve een prachtig ontwerp en dito inrichtingbiedt het immers veel comfort en ruimte beneden, net als op de eerste verdieping waar zich nog eens een smaakvolle badkamer, twee logeerkamers en een werkkamer bevindenVoeg daar de rustige ligging aan toe en je kunt hier je jarenlange woongeluk niet op. 

Editor: Media team

Datum: 26-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Dré Wouters