Moderne penthouses | Powerhouse Company

 

Moderne penthouses boven warenhuis | Powerhouse Company

Een uniek uitzicht op de historische binnenstad

Op de bovenste verdieping van een warenhuis en tevens rijksmonument werden twee penthouses gerealiseerd. Nanne de Ru van Powerhouse Company was verantwoordelijk voor architectuur, interieur en realisatie. Resultaat zijn twee hoogwaardige moderne appartementen met een uniek uitzicht op de historische binnenstad.

In het bestaande, te renoveren gebouw waren oorspronkelijk ook een aantal appartementen en woningen gevestigd. Een eis van de gemeente was om deze woonfunctie terug te laten komen in het nieuwe plan. Door de bijzondere ligging ontstond bij ontwikkelaar Provast het idee voor een woonfunctie op bovenste verdieping van het historische warenhuis.

Nieuwe indeling

Volgens De Ru bevond zich op de betreffende plek een verzameling van ‘gefragmenteerde winkelfuncties en woningen’. Besloten werd om alles door te breken, om op die manier ruimte te creëren voor de realisatie van twee appartementen van respectievelijk 180 m2 en 240 m2. Powerhouse Company kreeg van Provast de opdracht tot het ontwerpen van een ‘hoogwaardige moderne villa, met eigentijdse warme, tactiele materialen’. De Ru ging aan de slag met een strikt budget behorend bij de eisen en het wensenpakket van de opdrachtgever.

Grote uitdaging
De grootste uitdaging was om binnen de grenzen van het bestemmingsplan en de bouwgrenzen twee appartementen te ontwerpen, die aan de ene kant voldoen aan de ruimtelijke eisen van de opdrachtgevers en aan de andere kant op een goede manier georiënteerd zijn op de zon. De Ru: “De oplossing lag in het toepassen van twee patio’s in het hart van de twee appartementen om het daglicht diep in de appartementen door te laten dringen.” Ook werd de woonfunctie volledig afgezonderd van de winkelfunctie. “Er is een afgesloten aparte opgang naar de appartementen die alleen door de bewoners gebruikt kan worden.”

Woonkamer, living, interieur, maatwerk, modern, klassiek, hoogwaardige materialen, Powerhouse Company

Zwarte schuifpuien van Metaglas. Het glas laat het natuurlijke licht mooi binnenvallen.

Keuken, Barletti Exclusieve keukens, maatwerk, hout, natuurlijke materialen, Powerhouse Company

De keuken door Barletti Exclusieve keukens. Opvallend is het Amerikaans Notenfineer wat veelvuldig wordt gebruikt.

Maatwerk keuken, houten kasten, natuurlijke materialen, verlichting, Studio Rublek, Powerhouse Company


“In het exterieur is gebruik gemaakt van travertin natuursteen gevelbekleding op een aantal wanden”


Keuken, woonkamer, open verbinding, ruimtelijk, natuursteen, eettafel, natuurlijke materialen, Powerhouse Company

Het interieur werd op maat vervaardigd door Finitouch Interieurbouw.

Maatwerk interieur
Het interieur is volledig op maat ontworpen door Powerhouse Company. Het huis is exact op de wensen van de klant afgestemd. De Ru omschrijft de interieurstijl als ‘modern met klassieke en hoogwaardige materialen’. In het exterieur is gebruik gemaakt van travertin natuursteen gevelbekleding op een aantal wanden. De plafonds en dakrandafwerkingen zijn afgewerkt met Sto Isoned Stucwerk. De gevelpuien zijn zwarte Metaglas schuifpuien. Alle terrassen en vloeren zijn gemaakt van 1×1 meter graniet tegels en lopen door van binnen naar buiten.

In beide appartementen is het kleurpallet en materiaalkeuze hetzelfde. In de woonverblijven zijn elementen afgewerkt in bijvoorbeeld Amerikaans Notenfineer, donkergrijze breuksteen of Kvadrat stof. In de slaapverblijven zijn de wanden neutraal gehouden. De badkamers zijn weldadig en afgewerkt in een donkerbruine earthstuc met bisazza mozaïek.

Badkamer, sanitair, donkerbruin earthstuc, bisazza mozaiek, wastafel, bad, inloopdouche, Powerhouse Company

De badkamers, afgewerkt in een donkerbruine earthstuc met bisazza mozaïek.


“In beide appartementen is het kleurpallet en materiaalkeuze hetzelfde”


Thuisbioscoop, beamer, domotica, JNV, home entertainment, ontspanning, Pouwerhouse Company

Thuisbioscoop, beamer, domotica, JNV, home entertainment, ontspanning, Pouwerhouse Company

Domotica, besturingssysteem, JNV, Powerhouse Company

Alles in huis is makkelijk te bedienen dankzij het JNV domoticasysteem.

Home automation
JNV uit Den Bosch zorgde ervoor dat temperatuurregeling, ventilatie, bediening elektrische gordijnen, audio, video, home entertainment- en beamersystemen allemaal te bedienen is via één systeem.

Geen concessie
Het hoogwaardige volledig maatwerk van in- en exterieur en de unieke ligging maken de penthouses volgens De Ru bijzonder. Bovendien is er geen enkele concessie gedaan en is er tot in het kleinste detail vastgehouden aan de visie en oorspronkelijke ideeën.

Tekst: Jens de Jongh
Fotografie: Dré Wouters

 

___