Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht
Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht
Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht
Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht
previous arrow
next arrow
Slider

  • Interieurarchitect
    Joep Verheijen, B-TOO
    Eindhoven | www.b-too.nl
  • |

Moderne schuurwoning | B-TOO

Renovatie van jaren 20 woning tot moderne schuurwoning

Deze woning uit 1929 was volkomen verouderd. Alles moest aangepakt worden. Het achterstallig onderhoud bedroeg ongeveer 60 jaar. De wens van de bewoners was dan ook tweeledig. Aan de ene kant moest het karakter van de woning volledig behouden blijven en aan de andere kant moest de uitbreiding en toevoeging modern, open en contrastrijk zijn. Aan de voorzijde is dan ook niet te vermoeden wat zich achter in deze schuurwoning afspeelt. Grote glaspartijen, staal en cement. Dit in combinatie met de bijzondere bestaande architectuur levert een bijzonder geheel op.

Industriële betonvloer

De stoere industriële betonvloer is het eerste wat opvalt wanneer je deze schuurwoning binnen komt. Deze prachtige grijs gemêleerde betonvloer zorgt voor een robuust uiterlijk maar door de lichtgrijze kleur krijgt de vloer een luchtige uitstraling. De betonvloer is over de gehele begane grond van deze schuurwoning te vinden en loop zelfs door tot in de garage. Ook in de keuken ligt de stoere betonvloer. Daarom is er gekozen om de grote kastenwand in hoogglans wit uit te voeren. In de wand bevindt zich alle benodigde apparatuur en opbergruimte. De witte glanzende wand biedt contrast met het klassieke, zwart geschilderde kozijn. De apparatuur is RVS, er is PITT-Cooking aanwezig en een afzuigkap in het plafond verwerkt. Ook het terras van deze woning is voorzien van deze industriële betonvloer.

Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht

Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht

Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht

Vrije woning

De open structuur, terug-liggende verdiepingsvloer en dwarsgeplaatste trap in de woning zorgen voor verbondenheid binnen het gehele volume. Van keuken tot werkkamer, slaapkamer en woonkamer. Door een zij gevel en kopgevel in glas uit te voeren ontstaat er een optimale beleving van de omgeving. Het interieur is dan ook daarop voortbordurend ingetogen en sober vormgegeven. Veel wit en lichte tinten zijn toegepast. Hierdoor wordt de aandacht nog meer getrokken naar het prachtige uitzicht vanuit deze moderne schuurwoning. Alles in de woning staat in het teken van de verbinding met buiten. Een soort van “Court awareness” volgens Joep Verheijen.

Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht

Modern interieur

De prachtige lichte badkamer heeft ook een renovatie ondergaan. Er zijn twee losstaande badkamer meubels, het bad en de wastafel. Beiden zijn deze van het merk Jee-O. Bij het opvallende losstaande wastafel meubel is gekozen voor een Starck badkamerkraan die daar perfect bij aansluit.

Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht

Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht

Strakke glaspartijen

In de landelijke omgeving van Noord-Limburg is een moderne villa ontworpen. “De situering van het pand, midden in de akkers, eveneens omringd door glastuinbouw, was de aanleiding voor het ontwerp. Het huis is een glazen kas met daaromheen een schil van Leisteen. Het geheel is inclusief terras op een verhoogd plateau geplaatst, zodat het gebouw als “landmark” boven de omliggende velden uitsteekt. “ aldus Paul Verhorst, de architect van deze prachtige moderne schuurwoning.

Schuurwoning, B-TOO, ontwerpburea, omgeven door groen, ruimte, licht

Tekst: B-TOO
Fotografie: B-TOO

___

Meer projecten bekijken van B-TOO?


Web editor: Media team     |

Datum: 20 | mei | 2019


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media