Moderne Spaanse villa in Nederlandse nieuwbouwwijk

Janssen Wuts architecten

Hoe ontwerp je een strakke en moderne villa die toch niets dan warmte uitstraalt? Laat dat maar aan Hans Janssen van Janssen Wuts Architecten over. Hij combineerde licht stucwerk met Geopietra-natuursteen en hout. De woning zou zo in Spanje kunnen staan, maar staat toch echt in een Nederlandse nieuwbouwwijk. De bewoners wilden een warm huis met een eigentijds uiterlijk. Dat dit is gelukt, zie je direct bij aankomst. De woning oogt meteen modern én sfeervol. Architect Hans Janssen ontwierp de woning van binnenuit door alles specifiek toe te passen op de bewoners. Hun wensen stonden centraal, net als de bezonning.


Exterieur

Moderne villa, Spaanse villa, Janssen Wuts architecten, The Art of Living

Bekijk alle leveranciers van het exterieur

Buitentegels en bestrating

Steenhandel Ivaro

Natuursteen

The Flagstone Company

Coördinatie en realisatie

Bouwbedrijf Verlaak

Binnen- en buitenstucwerk

Bidec Afbouw

Georiënteerd op het licht

De woning is zo geplaatst, dat ze volledig is georiënteerd op het licht. In de ochtend komt de zon op aan de keukenzijde en ’s avonds gaat ze onder aan de kant van de slaapkamers. Bij binnenkomst kom je terecht in een hal die doorloopt tot aan het plafond van de bovenverdieping. Die bovenverdieping is rondom deze hal opengewerkt. Hier bevinden zich twee slaapkamers met een tussenliggende badkamer en een derde slaapkamer met en-suitebadkamer en balkon. De mainsuite bevindt zich beneden, waardoor de villa ook nog eens levensloopbestendig is. Behalve praktische elementen, zoals inbouw- kasten, beschikt de mainsuite ook over de nodige luxe, zoals een badkamer met vrijstaand bad, een regen-watervaldouche met bankje, een sauna, dubbele wasbak en separaat toilet en bidet.

 


Leefruimtes

Moderne villa, Spaanse villa, Janssen Wuts architecten, The Art of Living

Leefruimtes

Parketvloer

ARDEE Design

Exclusieve interieurs

Opstals Interieurmakers

Keukenapparatuur

Gaggenau

Akoestische plafond

Bidec Afbouw

Kranen

Hotbath

Wandbekleding

Arte

Zelfontworpen inbouwkast

Het woongedeelte bevindt zich aan de tuinzijde. De keuken en de living worden gescheiden door een wand die doorloopt van buiten naar binnen. Vanuit een gezellig zitje kan er genoten worden van de inbouwgashaard. Hier zien we ook een inbouwkast die werd ontworpen door de bewoners zelf. Alle artefacten die zij vonden op hun reizen worden hier tentoongesteld. Overdag zijn de tuin en het zwembad zonovergoten. Het zwembad ligt niet achter, maar naast de woning, in een soort patio. Het vakantiegevoel is hier optimaal.


Exterieur

Moderne villa, Spaanse villa, Janssen Wuts architecten, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Luxe zwembad

Blaauw mini pools

Terrasverwarming

HEATSTRIP®
Moderne villa, Spaanse villa, Janssen Wuts architecten, The Art of Living

Een tuin met hoogtes

Loop je door naar achteren, dan kom je terecht in een grote tuin met weelderig bloeiende planten en ronde borders. De tuinarchitect werkte met hoogtes, zodat er beweging en een beschutte ligging ontstaan. Je overziet de tuin vanaf een verhoogd, overdekt terras met lamellendak. De gevels, pilaren en zelfs plantenbakken zijn bekleed met Geopietra- natuursteen van The Flagstone Company. De bewoonster vertelt: “We kozen een gereconstrueerde steen die niet van echt te onderscheiden is. Waar je ook kijkt, je ziet nergens dezelfde stenen of patronen.” De woning is helemaal geworden wat de bewoners wilden, mede doordat de samen- werking met alle partijen fantastisch verliep. “En voor het interieur hebben we hulp gehad van onze dochter, waardoor we niet eens een interieurstyliste nodig hadden”, aldus de bewoonster.

Editor: Lizzy Anker

Datum: 17-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: Patrick Meis