Moderne stadswoning met authentieke details

MV Interior Design

In één van de meest populaire buurten van de hoofdstad heeft interieurdesigner Merrith van den Bosch van MV Interior Design in samenwerking met architect Daan Knijnenburg van Kodde Architecten het high-end interieur van een monumentale woning volledig ontworpen en er een prachtig plaatje van gemaakt. Het huis voor vader en zoon is bovendien een gezellig familiehuis geworden. Zij wonen er heerlijk in een luxueuze, hotelachtige sfeer, met authentieke details en rustige kleuren uit één kleurenfamilie. Alles passend bij de monumentale status van het pand. 


Woonkamer

Stadswoning, modern interieur, MV Interior Design

Alle leveranciers van de woonkamer

Interieurdesign

MV Interior Design

Stalen deur

Interior Elements

Spiegels maatwerk

Atelier Frontstaal

Warm welkom met doorkijkjes  

De prachtige hal, afgewerkt met tadelaktstucwerk in combinatie met authentiek lijstwerk, is representatief voor de rest van de woning en geeft door het licht en de openheid direct een welkom gevoel. Het glas in de deuren naar de verschillende ruimtes zorgt daarbij voor ruimtelijkheid én nieuwsgierigheid naar wat er nog aan het zicht onttrokken is. Vanuit de hal kun je naar boven en naar verschillende ruimtes beneden. In de hal bevindt zich een sfeervol ingericht toilet. Hier zijn de wanden, plafond en vloer afgewerkt in tadelakt in een aardetint en worden afgewisseld door donkere elementen zoals het toilet zelf en de wastafel. Het glas-in-loodraampje in de voorgevel is een fraai authentiek element in de woning. De deur van de entree naar de hal is één van de oorspronkelijke deuren van de woning. ‘‘Deze is opnieuw gebruikt en er is glas in gezet’’, vertelt Merrith. Dat geldt ook voor de deur van de hal naar de relaxruimte. De donkerbruine stalen schuifdeur van de hal naar de living werd op maat ontworpen door Merrith. De deur heeft een speelse vlakverdeling en gedeeltelijk geribbeld glas, waardoor je wel veel licht hebt, maar geen volledige inkijk. 


Keuken

Stadswoning, modern interieur, MV Interior Design

Alle leveranciers van de keuken

Marmer keukenblad

Kemie
Stadswoning, modern interieur, MV Interior Design

Zitten de erker met haardvuur  

Merrith maakte een ontwerp voor het volledige interieur van de woning en kreeg de vrije hand van haar opdrachtgever. Merrith: “De wens was een gezellige gezinswoning. Omdat ik de bewoner al kende, wist ik al dat hij van rustige kleuren houdt en van moderne, strakke lijnen, maar wel met klassieke, authentieke details. Ik houd zelf erg van het werken met natuurlijke materialen en dat past precies bij deze bewoner.” Een van die natuurlijke materialen zijn de linnen gordijnen, net als de gerookte eikenhouten vloer die in een Hongaarse punt is gelegd op beide verdiepingen. Het sfeervolle woongedeelte heeft de beschikking over een mooie haard en een magnifieke erker. Opvallend zijn de chique plafondlijsten die de gebogen erker volgen en in de hele woning te zien zijn. De bank in de erker loopt ook mee met de vorm van de erker, net als de donkere houten salontafel die aan de andere zijde wordt geflankeerd door twee comfortabele fauteuils 


Slaapkamer

Stadswoning, modern interieur, MV Interior Design
Stadswoning, modern interieur, MV Interior Design

Luxe en gezelligheid  

De moderne, luxueuze keuken heeft een warm voorkomen door de donkerbruine houten keukenfronten en het schitterende marmer Bronze Fantasy met een grijsgroene basis. De lichte en donkerdere aders geven een luxueuze uitstraling. MV Interior Design ontwierp de keuken zodanig dat er in de stadswoning ruimte is voor een ruim keukeneiland met plek voor vier barstoelen en een L-vormige opstelling eromheen. De verlichting ter hoogte van de plinten laat de keuken optisch zweven. De hoge keukenwand heeft diverse inbouwapparatuur waaronder een wijnklimaatkast. De twee vaatwassers zorgen voor extra gemak en ruimte als er gasten komen. Merrith: “De bewoner heeft graag mensen over de vloer. Daarom hebben we voldoende plek om te zitten op deze verdieping, zoals aan de eettafel aan de terraszijde. Op het dakterras met jacuzzi is nog meer plek om gezellig samen te zijn.” Opvallend is de koperkleurige kraan bij de spoelbak, terwijl de andere kranen in huis een gun-metal-finish hebben. Merrith licht toe dat het koper bij uitstek mooi staat bij de kleurstelling van deze keuken. Het is een van de manieren waarop ze heeft gezorgd dat alles in het interieur tot in detail klopt en niets uit de toon valt. Een andere manier zijn de vele kunstwerken van de bewoner die een belangrijk uitgangspunten waren in het ontwerp van MV Interior Design. Ze hebben een prominente plek, maar mengen zich natuurlijk in het totale interieurontwerp. Het lichtplan benadrukt dat nog eens, met opbouwspots voor de kunstwerken en inbouwspots voor de algemene verlichting. 

Houten accenten 

Boven blijken er twee slaapkamers, een logeerkamer en een badkamer te zijn. De maatwerkkast achter het bed in de masterbedroom is van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als de kast in de kinderkamer en draagt zo ook bij aan de eenheid in het interieur. De masterbedroom heeft de beschikking over een organisch vormgegeven bad. Merrith: “Kodde en ik waren het erover eens dat in een woning als dit een vrijstaand bad niet mag ontbreken. In de badkamer was daar onvoldoende plaats voor, maar bij het voeteneinde van het bed wel.” Het maatwerkhoofdbord van het tweepersoonsbed bestaat aan de bovenzijde uit gerookte eikenhouten latjes die ook in het gewelfde badkamermeubel zijn verwerkt. De moderne badkamer heeft muren en een wastafelblad met betonstuc en een dubbele inloopdouche met bruingroene geglazuurde keramieken tegels. Ertegenover is nog een douchegedeelte met spa element, waarbij je op het bankje kunt zitten en de waterval in je nek een relaxed effect geeft. Het is één van de ontwerpdetails als onderdeel van de luxehotelbeleving in deze gezellige gezinswoning. 


Badkamer

Stadswoning, modern interieur, MV Interior Design

Alle leveranciers van de badkamer

Design radiatoren

Vola Sanitair

Grandeur  

Zowel vanuit de hal als vanuit de eetkamer kun je de gezellige relaxruimte in lopen en plaatsnemen op de maatwerkbanken. “Voor deze ruimte hebben we inbouwkasten ontworpen rondom de televisie en de banken. Boven de inbouwbank is plek voor boeken en onder en naast de bank is voldoende opbergruimte voor bijvoorbeeld speelgoed.” Er valt veel licht naar binnen doordat de ruimte grenst aan het terras. Bovendien zorgen de lichte tinten zoals ‘greige’ voor een aangename ruimte waarin het fijn relaxen is. Via de relaxruimte kom je in de hal. Om op de eerste verdieping te komen, neem je hier de trap die je gerust een blikvanger kunt noemen. De klassieke wandpanelen, gecombineerd met de tadelakt afwerking op wanden en plafond, staan fraai bij de gebogen trapleuningen en het gewelfde plafond en zorgen samen voor grandeur.

Editor: Media team

Datum: 12-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Wesley Bergen