Moderne tuin als onderdeel van het prachtige landschap

Sparq Tuinen

Het interieur van dit klassieke woonhuis was reeds gerenoveerd en volledig gemoderniseerd. De tuin mocht hierna natuurlijk niet achterblijven. Voor deze opdracht schakelden de bewoners Sparq Tuinen in. Zij wisten een tuin met een moderne inslag te ontwerpen die volledig past bij het in- en exterieur van de woning. Daarnaast hielden zij ook rekening met de omgeving, waardoor de tuin volledig opgaat in het prachtige Brabantse landschap.  

Royaal zwembad 

De bewoners wensten graag een zwembad dat zou passen bij de landelijke omgeving en de hedendaagse woning. Daarom koos Sparq Tuinen voor een royaal zwembad van 12 meter dat met zijn prachtige blauwe kleur keer op keer uitdaagt er een duik in de nemen. Rondom het zwembad liggen keramische tegels die doorlopen in de paden en terrassen van de tuin. Een houten vlonder toont de natuurlijke inslag en een sfeervolle meerstammige Catalpa doet daar nog een schepje bovenop. De zone tegen het huis aan, die doorloopt tot het zwembad, wordt dan ook beschouwd als een tuin-in-een-tuin voor optimaal genot.  

Luxe poolhouse 

Verderop in de tuin vind je een poolhouse. Het exterieur is een schitterende combinatie van witte wanden en boeiboorden met sfeervolle red Ceder latten. Binnen werd de techniek van het zwembad op fraaie wijze weggewerkt, zodat de esthetische aanblik van de tuin niet wordt aangetast. Daarnaast vind je in het poolhouse een toilet en douche. Het overdekte terras kan volledig afgesloten worden doormiddel van glazen wanden en er werd een heater in het plafond verwerkt. Hierdoor kan er ook op wat koudere dagen genoten worden van de tuin en het prachtige uitzicht over het omliggende landschap.  

Weelderige beplanting 

Rondom het vlonderterras werd ruimte gecreëerd voor weelderige beplanting. De kleurrijke border doet ongepland aan met zijn diverse vaste planten en verschillende siergrassen. Toch is niets minder waar en hier werd, door Sparq Tuinen, dan ook grondig over nagedacht. In de hoogzomer speelt de Echnicacea plant bijvoorbeeld de hoofdrol en verderop in de tuin zorgen de Carpinus en Parrotia voor de overgang naar het omliggende landschap.  

Editor: Media team

Datum: 29-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Stan de Haas