Moderne tuin die volledig opgaat in zijn omgeving

Sparq Tuinen

Op de hoek van een nieuwbouwwijk in Tilburg vind je deze prachtige moderne tuin. Het ontwerp is alles wat je niet zou verwachten van een tuin in een pas opgeleverde woonwijk. Echter ligt deze fantastische woning in een groene zone, waardoor je uitkijkt over de weelderige natuur. Het tuinontwerp sluit hier dan ook naadloos bij aan. Sterker nog, de groene ruige zone diende als inspiratiebron voor dit tuinontwerp en dat is aan alles af te lezen.  

Moderne tuin, tuinontwerp, Sparq Tuinen

Mooie afscheidingen 

In het design van de moderne tuin werd op een sterke manier gebruik gemaakt van de omgeving. Afscheidingen werden bijvoorbeeld op strategische plekken geplaatst waardoor bijzondere zichtlijnen gecreëerd konden worden. Een lage afscheiding zorgt er bijvoorbeeld voor dat je prachtig wegkijkt naar de groene zone. Op deze manier wordt dit stukje ruige groen echt onderdeel van de tuin, wat ook wel borrowed landscape wordt genoemd. De bomen worden als het ware als achtergrond voor de moderne tuin geleend.  

Midden in de natuur 

Daarnaast mocht een royaal zwembad ook niet ontbreken in het ontwerp van de tuin. Het zwembad werd op prachtige wijze ingebed in al het groen; bevind je je in de woning dan zal het zwembad niet storen in het verder veelal groene uitzicht. Ook werd er ruimte in de tuin overgelaten voor een heerlijk terras en een loungearea. Dit terras werd met een trede verhoogd en ligt net wat verder van het huis af. Dit versterkt zowel op het terras als in de woning het gevoel van zich midden in de natuur begeven.

Robuust karakter 

Om de moderne tuin een wat stoerdere uitstraling te geven werd gekozen voor robuuste en ferme materialen. Denk aan grote betonnen platen, grijs split en grove houten planken. Daarnaast kreeg een eettafel met betonlook een plekje op het terras. Het stoere karakter van de tuin wordt nog meer versterkt door de beplanting. De beplanting bestaat uit grote groepen van dezelfde soort. Waardoor het geheel er geordend, maar toch robuust uitziet. 

Editor: Media team

Datum: 10-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Henk Dijkman