moderne tuin, Hendrik Hoveniers, Exclusief, riante tuin, strakke vormgeving, tuindesign, tuin

  • Hendriks Hoveniers
  • Tatelaarweg 20
  • 6941 RB Didam

Moderne tuin | Hendriks Hoveniers

Een exclusieve woning verdient een exclusieve tuin. Wanneer er veel aandacht is besteed aan het huis, is het eeuwig zonde als je dat huis niet eert met een net zo doordacht plan voor de tuin. Een tuin is letterlijk de versiering van je huis en kan ook het huis zoveel meer karakter geven. Hendriks Hoveniers heeft ruime ervaring in het aanleggen van exclusieve tuinen voor landgoederen, stadsvilla’s, notariswoningen en villa’s. Ze werken graag met hoogwaardige materialen. De combinatie daarvan zorgt voor authentieke karakteristieken van het omringende landschap. Het project dat hier wordt uitgelicht is vormgegeven door Maas Architecten en zij hebben de expertise van Hendriks Hoveniers ingeroepen voor het realiseren van een moderne tuin.

Uitzicht

De ligging van deze woning is fenomenaal. De droomwoning van deze bewoners is gesitueerd op een droomplek, namelijk midden in een groene omgeving met spectaculair uitzicht. Toen de kavel te koop kwam, wisten ze direct dat ze daar hun droomwoning gingen creëren. Er is logischerwijs gekozen voor enorme raampijen aan alle kanten en op alle verdiepingen van de woning, zodat dat spectaculaire uitzicht werkelijk vanuit alle ruimtes te bezichtigen is. Zo heb je vanuit de living zicht op het grasland en de dorpse straat, dat gezelligheid uitstraalt. Vanuit de keuken is het uitzicht zo weids als mogelijk. Onze favoriete plek is de badkamer en niet alleen vanwege het zorgvuldig uitgekozen meubilair, maar toch weer voor het uitzicht.


Uitvergroten

De moderne tuin is ontworpen vanuit een minimalistische gedachte: de omgeving is imposant genoeg, dus de tuin mag dat alleen maar versterken, niet beperken. Er is gekozen voor een lange spiegelvijver, omdat die lengte aanbrengt en dus het uitzicht optisch verlengt. De tuin is naar ontwerp van Denkers in Tuinen. Zij weten met het ontwerp de kracht van het achterliggende landschap tot aan het terras naar binnen te halen.

moderne tuin, Hendrik Hoveniers, Exclusief, riante tuin, strakke vormgeving, tuindesign, tuin

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

___

 

Vergroten van het woongenot, Hendriks Hoveniers, tuinarchitect, luxe tuinen, verfijnd, optimaal genot

 

___

Meer projecten zien van Hendriks Hoveniers?